Nije tajna da obitelj Bojane Gregorić Vejzović voli uživati u slasnim gastronomskim poslasticama iza kojih nerijetko stoji upravo njen suprug Enes Vejzović. Popularna domaća glumica s vremena na vrijeme pohvali kulinarske vještine voljenog supruga i poznatog glumca te podijeli neki od njegovih recepata na društvenim mrežama. Ovoga puta Enes se bacio na pripremu voćnog drobljenca, laganog deserta koji ne zahtijeva puno truda i vremena, a Bojana je otkrila kako ga možete napraviti i u vlastitoj kuhinji…
Za vrijeme karantene Bojana Gregorić Vejzović redovito se hvalila ukusnim zalogajima koje je njen suprug Enes Vejzović vješto pripremao za cijelu obitelj, a sada je obožavateljima otkrila u kojoj slastici uživaju ususret vrućim, ljetnim danima.
Uvijek dobro raspoložena 48-godišnja glumica snimila je pet godina mlađeg supruga i glumca kako priprema ukusni drobljenac od jagoda i višanja – nimalo kompliciran desert koji se odlično slaže uz popodnevnu kavu.
Enes je na sebe ‘nabacio’ pregaču i pred kamerom svoje odabranice objasnio svaki korak izrade ovog jednostavnog i slasnog deserta. Želite li ga i sami isprobati, potražite recept u nastavku.
Sastojci:
- 10 dkg brašna
- 10 dkg bademovog brašna
- 10 dkg maslaca
- 6 žlica šećera
- 1 prašak za pecivo
- višnje i jagode
Postupak:
Prema Enesovim uputama, najprije maslacem namastite protvan i u njega stavite očišćene jagode i višnje.
Postom izmiješajte smjesu prstima i napravite grudice i pospite ih po voću. Drobljenac stavite u pećnicu na 200°C stupnjeva i pecite 30 minuta, odnosno dok ne porumeni.
Kada je gotov, drobljenac treba ostaviti da se prohladi desetak minuta prije posluživanja. Po želji se može servirati s hladnim, tučenim slatkim vrhnjem ili sladoledom.
Foto: Instagram