Make your day different

Logo Cover

FOTO: Floraart i Art park ukrasili Zagreb izuzetnim street art crtežima lica i biljkama

Zamišljena dama s prekrasnom zelenom kosom, cool muškarac s pilotskim naočalama i bogatom grivom i starac koji priziva asocijaciju šumskog čovjeka, posebni su ukrasi koji krase zagrebački Ribnjak, park na Opatovini i Bundek. Ova su gradska mjesta dobila neviđenu kombinaciju street art-a ukrašenog zelenilom i biljkama. Naime, mala remek djela najava su nadolazećeg 53. Flooraarta koji će se održati na Bundeku od 28. svibnja do 3. lipnja.

 

Crteže potpisuje zagrebački street art umjetnik Boris Bare koji stoji iza projekta Art park, jednog od omiljenih zagrebačkih skrivenih parkova koji je upotpunjen različitim umjetničkim intervencijama, programom i sadržajem. Nakon iznimno uspješna dva izdanja Art parka, uskoro nam stiže i ono treće, koje će se odvijati svakodnevno od kraja svibnja do rujna.

Ovako nešto nisam nikada radio, zato me posebno veseli. Ovo je tek početak suradnje Art parka i Floraarta. Naime, i na Bundeku, tijekom trajanja manifestacije imat ćemo svoju Art park zonu gdje ćemo, uz dobru glazbu i prostor za druženje, pozvati umjetnike da nam se pridruže i nastave stvarati street art crteže koji povezuje umjetnost i biljke. Bit će jako zanimljivo vidjeti što će sve nastati, kakve će se ideje roditi’, rekao je Bare.

Opatovina

 

‘Umjetnost nam je, od kada postoji Floraart iznimno važna, a mladi umjetnici imaju toliko toga za reći i pokazati. Zato nam je ova suradnja posebno draga i uživamo u nastajanju ovih sjajnih street art djela’, rekao je Darko Uidl, dopredsjednik Izvršnog odbora Floraarta.

Bundek

Na više od 300 tisuća četvornih metara otvorenog i dvije tisuće četvornih metara zatvorenog prostora na Bundeku posjetitelji će uživati u najvećem međunarodnom sajmu cvijeća u ovom dijelu Europe. Uz prigodnu prodaju cvijeća i sadnica i ove nas godine na Floraartu očekuju zanimljiva predavanja i radionice, glazbeni program, predstave, atraktivna natjecanja poput tradicionalnog Hrvatskog kupa florista, Natječaja za najljepši kućni vrt na području Zagreba i Zagrebačke županije, Međunarodnog natjecanja učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća, a nagrade očekuju i izlagače koji se kandidiraju za najljepši izložbeni prostor.

Ribnjak

 

 

Foto: Press


Hzzo


Slični članci