Make your day different

Logo Cover

Donosimo nadasve jednostavan recept za božanstvene Quesadille sa slatkim krumpirom i špinatom

Ako ne želite nedjelju provesti u kuhinji, složite ove božanstvene Quesadille sa slatkim krumpirom i špinatom, jer to je sve što Vam treba da zatomite glad, nagradite nepce i sačuvate živce za nedjeljni odmor…

Za sve one koje nedjelju ne žele provesti trošeći sate i perući posuđe kako bi pripremili tradicionalni hrvatski ručak – predlažemo da kuhanje svedite kuhanje na minimum tako da Vam nakon brzinskog obroka ostane dovoljno vremena za prijeko potrebni odmor. Bilo bi idealno da pri tom pojedete nešto hranjivo i zdravo, stoga donosimo odličan prijedlog koji će oduševiti vaše ukućane, a Vas spasiti od gubljenja vremena kojeg ionako nemate na pregršt.


Za 4 dobre porcije trebat će Vam:
1 kg slatkog krumpira (batat)
250 g svježeg špinata
1 veliki crveni luk
1 žličica čilija u prahu
250 g mozzarelle
100 g ribanog Cheddar sira
sol i papar
300 g salse od rajčice

Priprema:

Batat ogulite, narežite na velike komade i kuhajte u blago slanoj vodi oko 15 minuta. Ocijedite ga.
U dubljoj tavi popržite nasjeckani luk na laganoj vatri, a kad postane proziran dodajte mu sav špinat, poklopite posudu i pustite nek se lagano kuha dok špinat ne “uvene”. Za to neće trebati više od nekoliko minuta.

Potom špinat prebacite u posudu s kuhanim batatom, dodajte narezanu Mozzarellu, ribani Cheddar, čili u prahu, sol i papar po svojoj mjeri te sve dobro promiješajte.

Smjesu podijelite na 4 dijela tako da ćete je mazati na jednu, a prekriti drugom tortiljom.

Salsu, domaću ili kupovnu, zagrijte u posudi.

U međuvremenu zagrijte malo ulja na tavu u koju stane tortilja, pa ih, kad ste ih ravnomjerno napunili i lagano pritisnuli, kratko prepržite s jedne i druge strane. 3-4 minute bit će dovoljno da tortilja postane vruća i hrskava. Uz punjenje puno vitamina, proteina i zdravih ugljikohidrata, imat ćete i dovoljno energije, a i dovoljno vremena za nedjelju.

@megscucina

Fotografije: Instagram


Hzzo


Slični članci