Make your day different

Logo Cover

Doktor Dinko Kaliterna odgovara na 10 (vrućih!) pitanja o popularnim tretmanima koje obožavaju Hrvatice, ali i kako pravilno njegovati kožu lica i tijela

Koji su popularni tretmani koje obožavaju Hrvatice i kako pravilno njegovati kožu, otkrio nam je doktor Dinko Kaliterna, osnivač i vlasnik Poliklinike Poliderma, koji je nedavno otvorio i polikliniku u Opatiji.

1.Što preporučujete za ovo doba godine, kada su njega lica i tijela u pitanju?

  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement

Kožu je potrebno dobro pripremiti za hladniji period godine. Savjetujem dubinsko čišćenje lica i tijela s nekim od uređaja koje imamo u Poliklinici Pliderma, recimo ultazvuzvučno čišćenje koje bezbolno uklanja mrtvu kožu. Zašto je to bitno? Jer mrtva koža sprječava da kreme i losioni prodru do kože, kad se koža dubinski očisti – ona je spremna za njegu. Također, dermokontrakcija je jedan od tretmana koji djeluje pomoću radio valova i samim time ‘bilda’ mišiće lica te se ono pomlađuje. Riječ je o tretmanu koji prirodno oblikuje i diže lice te na neki način oživljava kožu. Najnovija generacija maski za lice isto dubinski hrane i pomlađuju. Za mene su revolucija definitivno egzosomi. Oni su poput najbolje hrane za kožu te jedan od najboljih tretmana za pomlađivanje. Povećavaju hijaloronsku kiselinu i kolagen. Koža postaje mlađa za 5-7 godina. Peptidna terapija, tretman pomlađivanja usana koji djeluje na njihovu ponoću i oblik. Brojni tretmani su vrlo pogodni za ovo doba godine, mogao bih nabrajati do sutra.

 

dr. Dinko Kaliterna

2.Na koje Vam tretmane najčešće dolaze Hrvatice?

 

Iskreno, teško mi je nabrojati sve jer nudim zaista jako puno tretmana, ali izdvojio bih sistemno pomlađivanje uz pomoć matičnih stanica. To je jedan od najefikasnijih tretmana pomlađivanja na svijetu i Hrvatice ga rado traže i obavljaju. Kada je riječ o celulitu, tada biraju endolift. Često traže i oblikovanje lica nitima, lasersko oblikovanje i pomlađivanje usana, posebno im se sviđa i pomlađivanje nanofatom gdje se koristi usitnjena mast u svrhu pomlađivanja lica. U zadnje vrijeme je velik porast potražnje za tretmanima koji su minimalno invazivni, što znači da je potreban svega jedan tretman pod lokalnom anestezijom. Zatezanje viška kože tijela, nekirurški facelift, smanjivanje podbratka, oblikovanje listova, gležnjeva. Infuzije tj introvenozna terapija je isto vrlo tražen tretman, to je tajna čuvanja mladolikog izgleda brojnih poznatih zvijezda već godinama.

3.Vaša kozmetika My Skin by dr. Kaliterna ima već dosta linija. Koji proizvodi su se pokazali kao najtraženiji?

Iskreno, baš teško pitanje. Svakodnevno bilježimo porast i sve je više upita i radi toga sam neizmjerno sretan. Nadam se da će uskoro zaživjeti i diljem Europe, idemo ka tome cilju ali više o tome kada za to dođe vrijeme. Već imamo neke upite iz Londona. Whitening linija se do sada pokazala jako učinkovitom jer vrlo efikasno i brzo uklanja hiperpigmentacijske mrlje s lica, a zanimljivost je da se mogu koristiti i tijekom ljeta. Uskoro dolaze i tonirane kreme koje će biti super zamjena puderu, a ujedno će i pomlađivati lice i štititi ga i uklanjati mrlje. Popularni su i losion koji smanjuje celulit i strije te kreme koje smanjuju bore i povećavaju usne.

4.Kako to da ste se odlučili pokrenuti vlastiti brend?

U to vrijeme kada sam pokrenuo svoj brend, nisam bio prezadovoljan onime što se nudilo na tržištu. Biti su rezultati i ono što određen proizvod učini za vašu kožu. Krenuo sam tako što sam napravilo pripravak od gaveza kako bi svome ocu ublažio bol u šaci nakon ozljede. Pripravak ne samo da je ublažio bolove, već je i pomladio kožu šake. To me potaknulo da krenem u stvaranje vlastitog brenda, a činjenica da sam mnogim svojim prijateljima i klijentima pomogao, najdraža mi je od svega. Najteža dermatološka stanja i problemi su nestajali, a moja motivacija je upravo zato bila sve veća. Kozmetiku sam usavršavao 12 godina, a idući korak je bila proizvodnja iste za svakodnevnu njegu kože. Osim što njeguje, svaki moj proizvod pomlađuje te potiče obnovu kože. Radi stila i načina života, kod nas većine je koža oštećena, što je normalno. Trebamo joj posvetiti pažnju jer ona zaista pamti.

5.Koja su trenutno 3 najpopularnija tretmana za lice?

Naveo bih pomlađivanje s egzosomima, dizanje i oblikovanja lica tj nekirurški liftiing s Endoliftom te dugotrajno uklanjanje celulita uz podizanje stražnjice.

@priyankachopra

6.Koji su najčešći zahtjevi Vaših klijenata?

Uvijek saslušam klijenta te pitam što želi napraviti i zašto. Nakon razgovora, napravimo detaljnu analizu lica i na temelju analize i iskustva, predložim tretmane prema budžetu klijenta. Ključno je 100% se individualno prilagoditi svim potrebama, željama i mogućnostima klijenta. Moram priznati da klijenti često imaju iskrivljeno viđenje što je najbolje za njih. Uvijek pokušavam pružiti najbolju opciju. Bitno je i povjerenje. Volim rad u etapama jer je bitno i znati prepoznati koji bi problem mogao nastati uskoro pa ga preduhitriti određenim tretmanom. Zaista mi je teško navesti najčešće zahtjeve jer radim jako puno tretmana, a i većinom klijenti žele da napravim ono za što smatram da je najbolje za njih.

7.Na koji način rješavate nečiji problem s licem, recimo kada je riječ o aknama?

Najbitnije je prvo provjeriti postoje li određeni hormonalni poremećaji. Naprimjer čest uzrok je i inzulinska rezistencija, tako da prvo treba ukloniti sve moguće i potencijalne uzroke. Ono je što je jako bitno je dubinsko čišćenje lica jer je bitno da koža prodiše. Bitna je i promjena prehrane i korištenje odgovarajućih dodataka prehrani te učinkovita njega kože. Tome posvećujem posebnu pažnju. Ukoliko klijent ne želi piti tablete, tada nudim tretmane koji izuzetno efikasno uklanjaju i smiruju akne.

My Skin by Dr. Kaliterna

8.Nedavno ste otvorili svoju Polikliniku u Opatiji. Možete li nam reći više o tome?

Opatiju obožavam i to mi je bila velika želja – otvoriti kliniku baš tamo jer ionako puno boravim u Opatiji. Zdravstveni turizam je nešto o čemu već jako dugo razmišljam, a Opatiju sam prepoznao kao idealnu lokaciju. Želja mi je ojačati tu granu turizma koja može biti vrlo interesantna. Zdravstveni turizam produžuje sezonu i zapošljava nove ljude. Otvaranje klinike u Opatiji je moj novi izazov u karijeri i namjeravam dovesti brojne kolege, koji bi također radili određene tretmane po željama. Smatram da ovdje konkurenciji nema mjesta jer se može baš zajedničkim snagama stvoriti nešto sjajno.

9.Koja su po Vama, osim tretmana, bitna pravila kojih se treba držati, kako bi koža bila lijepa i mladolika?

Bitno je paziti se sunca tokom cijele godine pa čak i zimi kada je oblačno. UVA zrake koje oštećuju kožu su jednako jake cijelu godinu, bez obzira na godišnje doba. Bez obzira koliko kratko boravili na suncu, trebamo paziti jer se oštećenja od sunca zbrajaju tokom života, pošto koža pamti. Puderi, SPF tonirane ili netonirane kreme i odjeća su idealna zaštita. Dekolte je područje koje UV zrake najviše oštećuju. Dubinsko čišćenje ima veliku ulogu, baš kao i pravilna  njega. Ne treba posebno naglašavati stil života i važnost prehrane. 2 do 3 litre vode dnevno je obavezno, a preventivni početkom 30ih godina, imaju veliku važnost kada je riječ o mladolikom izgledu.

10.Očito je da puno radite, ali na koji način se odmarate?

Ja kad radim, tada i odmaram jer obožavam svoj posao. Već nakon 5 dana godišnjeg, meni nedostaje posao. Jako mi pomaže tjelovježba i duge šetnje. Volim putovanja i čašu dobrog vina, a najviše ideja mi sine kada vozim auto.

dr. Dinko Kaliterna

Foto: Promo/Instagram

Slični članci