Make your day different

Logo Cover

Brend Meneghetti predstavlja liniju luksuzne selekcije proizvoda Valle D’Istria koja će na prvu osvojiti i one najistančanijeg ukusa

Prepoznatljiva po povijesnom grbu općine Bale, samo ime ove linije specijalnih proizvoda – Valle D’Istria – predstavlja hommage općini Bale, u kojoj je Meneghetti brend nastao te se uspješno razvija već više od dva desetljeća.

Selekcija uključuje Meneghetti Brandy XO, pjenušce Meneghetti Classic, Meneghetti Classic Rose, limitirane edicije Meneghetti Reserva 2015. i 2016. u magnum bocama (1,5L) te od nedavno i ručno rađene cigare iz manufakture u Nikaragvi, jedinstvene po blendu i kreirane isključivo za ovaj istarski brand.

Više od dvije godine pažljivog i preciznog stvaranja pod palicom poznatog cigar master blendera Daniela Guerrere bilo je potrebno kako bi vrhunski stručnjaci za duhan majstorski izradili 8 vrsta visokokvalitetnih cigara raspoređenih u tri linije: Classic, Maduro i Special.

Kako bi svaka ručno rađena cigara pokazala svoj puni potencijal idealno ih je sljubiti s finim alkoholima — poput Meneghetti Brandy XO, koji je dobiven od vina Meneghetti Red i White iz berbi 2004. i 2005. te odležan 12 godina u barrique bačvama.

 

Duboke boje starog zlata, gusta tekstura, miris zrelo voće marelice, dunje, kruške, uz prepoznatljive note hrasta i meda savršeno se sljubljuje s Valle d’Istria Presidente cigarom pune slatkaste arome sa začinskim i paprenim notama.

Linija Vale D’Istria sadrži i cijenjene pjenušce — Meneghetti Classic i Meneghetti Classic Rose iz različitih godišta (vintage-a), koji se rade tradicionalnom metodom (Méthode Champenoise). Meneghetti Classic je pjenušac finih mjehurića (perlage), prepoznatljivih i kompleksnih aroma.

Dominantne note zrelih bresaka i kruški, arome bijelog cvijeća i citrusa, te suptilni tonovi svježeg brioša, generalno su prepoznatljive karakteristike svjetski cijenjenih pjenušaca najviše kategorije.

Kremasta i elegantna struktura ovog vina savršeno se slaže s Meneghetti Valle d’Istria Classic Lancero cigarom koja je drvenaste arome i lagano paprena. Meneghetti Classic Rose pjenušavo je vino boje nježne trešnje, bogatog i sitnog perlanja, što pravi connaisseuri izuzetno cijene.

GRAN SELECCIÓN

Valle D’Istria Selection 8 Cigare Sampler je kolekcija cigara u posebno dizajniranoj kutiji — od srednjeg do punog tijela, a svaka mirisna cigara u ovom posebno odabranom nizu uzoraka savršen je poklon za najizbirljivije ljubitelje cigara.

Foto: Matej Paluh/promo

Slični članci