Make your day different

Logo Cover

Beauty stručnjakinja Manuela Picard u kolumni za Cover Style otkriva kako kod kuće u 6 jednostavnih koraka poboljšati izgled kože lica

Kao kozmetičarka sa dugih 26 godina iskustva u beauty svijetu, još uvijek me iznenadi činjenica da žene i muškarci niti nakon svih  tutorijala i savjeta koji su dostupni na društvenim mrežama, ne znaju kako pravilno njegovati kožu.

Vrlo često se susrećem za klijentima koji koriste jako jako velik broj preparata i izgubljeni su u redosljedu koji trebaju slijediti kako bi im skincare rutina bila učinkovita.

Manuela Picard

Danas vam predlažem 5 + 1  jednostavnih promjena koje možete napraviti kod kuće i poboljšati svoju kožu.

1.TEMELJITO ČISTITE SVOJU KOŽU

Niti jedna skupa krema neće napraviti ništa vašoj koži ako ju niste prethodno dobro očistili.

Dobro i dubinsko čišćenje kože dva puta dnevno esencijalno je za zdravlje vaše kože.

Ujutro koristite blagi čistač kao što je Manuela Picard SOS Powder Cleanser koji će ukloniti sebum i nečistoću iz vaših pora koja se nakupila tijelkom noći.

Naš SOS cleanser je jedan on najnježnijih čistača koje ćete isprobati – u obliku praha je i u kombinaciji sa par kapi vode pretvara se u nježnu pjenicu. Niacinamid, Aloe, Alantoin i Ekstrakt čička izvrsno umiruju i najosjetljiviju kožu sklonu iritacijama i crvenilu.

Navečer kožu uvijek čistite dva puta – prvi put SOS Cleanserom koji će ukloniti ostatke make upa, a  nakon njega Enzyme Powder Cleanserom koji će napraviti vrlo nježan piling kože i dubinski ukloniti nakupine sebuma i mrtvih stanica u porama. Ovaj čudotvorni čistač sadrži enzime papaje i ananasa i pogodan je za super osjetljive kože koje ne podnose klasične abrazivne pilinge.

Iako je veliki broj mojih klijenta uvjereno da imaju preosjetljivu kožu kako bi na dnevnoj bazi radili lagane enzimske pilinge – zaista sam uvjerena i iz iskustva znam da je čak i najosjetljiviju kožu potrebno dubinski očistiti i da se veliki broj iritacija na koži dešava upravo zbog nakupina mrtvih stanica i bakterija koje zaostaju na koži zbog lošeg ili nikakvog čišćenja i izazivaju crvenila i iritacije.

Samo je čista koža lijepa koža – i zato vam savjetujem da pojačate svoju rutinu čišćenja kože.

2.POJEDNOSTAVITE SVOJU RUTINU – BUDITE REDOVITI I DOSLJEDNI

Predlažem da ne koristite previše proizvoda i da se koncentrirate na 5-6 proizvoda koji vam odgovaraju i na koje vaša koža reagira dobro.

Istina je da ukoliko vam krema ili serum odgovara – to ćete osjetiti već nakon samo nekoliko nanošenja. Ukoliko vam izaziva reakcije – u smislu sumnjivih prištića – ta krema nije za vas – i ne to ne znači da se vaša koža ‘čisti’ već da vam krema jednostvno ne odgovara.  Pojednostavite svoju rutinu i držite se te rutine redovito

Moj savjet za najjednostvniju i najučinkovitiju dnevnu i tjednu rutinu.

  1. Čišćenje lica
  2. Tonik za hidrataciju ili eksfolijaciju
  3. Serum i/ili krema oko očiju – ukoliko želite pojačati lifting, hidrataciju, smirivanje kože – ali nije nužno ukoliko osjećate da je vaša krema dovoljno dobra
  4. Krema za hidrataciju iili rješavanje vaše problematike
  5. Piling 1-2 puta tjedno
  6. Maska 1 – 2 puta tjedno3.NE KUPUJTE ISTU KOZMETIKU I KREMU KAO I VAŠA PRIJATELJICA ILI NAJDRAŽI CELEBRITIY

Ovo je klišej koji ima samo jednu logiku – vaša koža zasigurno nije ista, niti imate  isti tip kože kao i vaše prijateljice niti Beyonce ni JLo .

Vi ste svoji, imate svoje ja, kao i svoj tip kože. Uložite u dobru njegu za vas, ne za vašu prijateljicu.

4.KORISTITE MASKE ZA LICE – SVAKI TJEDAN

Iako ništa ne može zamijeniti vješte ruke  kozmetičarke – razumljivo je da ne možete na profesionalne tretmane dolaziti svaki tjedan kroz cijelu godinu. Zato je od iznimne važnosti da 1-2 puta tjedno stavite masku na lice.

Maske mogu biti toliko djelotvorne i umirujuće za vašu kožu i um da ćete se osjećati pročišćeno i posebno sretno, a potrebno je samo 15-20 minuta vremena.

Kako bi ženama približila bar malo naše predivne profesionalne salonske atmosfere i posebnosti – kreirala sam maske koje su na profesionalnoj razini i koje su zaista potpuni novitet na našem hrvatskom tržištu.

Naše Peel off maske dolaze u formi praha i kada se pomiješaju sa vodom pretvaraju se u gustu masu koja se nanosi na lice, vrat i dekolte i nakon 15ak minuta skidaju u jednom komadu – ne ispire se već se  nakon maske nanese vaša omiljena krema i njega po vašem izboru – predlažemo da ovu vrstu njege radite navečer kako bi se ujutro probudili sa predivno njegovanom i čistom kožom. Izaberite jednu za vaš tip kože.

5. NASPAVAJTE SE

Iako ovo zvuči kao dobar stari klišej, san je zaista jedan od najbitnijih čimbenika za zdravu i lijepu kožu. Ne zaboravite očistiti kožu i staviti omiljenu kremu prije spavanja.

6. UŽIVAJTE U ODNOSU SA VAŠIM PARTNEROM

Seks je jedan od najboljih beauty eliksira koji možete zamisliti, osim naravno,  dobro nam poznatih psihofizičkih čimbenika koje ima na naše tijelo i um, seks  prirodno povećava dotok krvi u kožu i može drastično poboljšati ten zahvaljujući zdravoj opskrbi kisikom.

Seks također pomaže u smanjenju razine kortizola – poznatog kao hormona stresa, pritom poboljšavajući proizvodnju kolagena u tijelu  kako bi koža ostala lijepa i glatka.

 

Pripremila: Manuela Picard
Manuela Picard Beauty Atelier & Brow Bar
Foto: Tea Serdar

 

Slični članci