Make your day different

Logo Cover

Beauty ovisnice kunu se u ovaj serum od samo 50 kuna! Otkrivamo zašto se jedna bočica proda u svijetu svake tri sekunde, ali i gdje ga možete kupiti

Kanadski beauty brend The Ordinary u kratkom je roku izazvao pomamu među vrsnim poznavateljicama preparativne kozmetike, kao i među onima koje nisu sklone izdašnoj skincare rutini. Pokazao inovativnim zbog načela jednostavnosti i učinkovitosti kojima se vodi pa ni ne čudi da se jedan od njihovih najpopularnijih seruma u svijetu proda svake tri sekunde! O kojem serumu se radi i kako ispunjava više nego što obećava, saznajte u nastavku…

Hidratantni serumi za kožu lica tek nedavno su došli pod reflektor beauty entuzijastica zbog dubokog prodiranja kroz kožnu barijeru i učinkovitog rješavanja nepravilnosti.

U moru hranjivih sastojaka jedan je posebno ističe kao učinkovit i koristan, osobito za mješovitu kožu i onu sklonu aknama – niacinamid.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

Radi se o derivatu vitamina B3, a u inačici popularnog brenda The Ordinary dolazi zajedno sa cinkom. Visoka koncentracija niacinamida od 10 posto zajedno sa malim udjelom cinka od jedan posto u ovom proizvodu obećava reduciranje sitnih mrljica na koži, sprječavanje prekomjernog lučenja sebuma i minimiziranje vidljivih pora.

Iako iz The Ordinaryja naglašavaju kako proizvod nije namijenjen medicinskom liječenju akni, njegova formula je toliko lagana i nježna da tu borbu može samo olakšati ako se kombinira sa snažnijim proizvodima namijenjenim sprječavanju pojave prištića.

 
@ordinaryperu

Generalno, sam vitamin B3 služi uljepšavanju kože pa se neke recenzije osvrću na minimiziranje sitnih bora te pružanje svježine i sjaja licu.

Za reduciranje sebuma zaslužna je cinkova sol pa nekim osobama s težim slučajem kožnih nepravilnosti na početku može izazvati ‘purging’ fazu.

@heatherly.dawn

Želite li se uistinu riješiti problema s licem, budite ustrajni u korištenju i prebrodite tu fazu pojačanog lučenja sebuma kako bi potom mogli vidjeti rezultate djelovanja samog vitamina B3. Nakon faze čišćenja nastupit će faza čistog lica jer će oba sastojka učiniti svoje, baš kako je i obećano.

Kozmetički stručnjaci naglašavaju kako ga za vidljive rezultate trebate koristiti između 6 do 8 tjedana, no serum se i tu pokazao kao zahvalan jer ga možete koristiti kad god vam se uklapa u rutinu – ujutro ili uvečer.

Odlično će poslužiti i kao primer jer će zaštititi kožu od lošeg utjecaja šminke, lako se nanosi zbog gelaste strukture, brzo se suši i kožu automatski ostavlja glatkom i sjajnom, a uz to nema intenzivan miris.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

Jedina mana mu je što ga nije poželjno kombinirati s proizvodima s vitaminom C istovremeno, već naizmjenično (primjerice – vitamin C koristite navečer, a Niacinamid ujutro) zbog agresivnog djelovanja askorbinske kiseline kojoj bi niacinamid narušio djelovanje.

U slučaju da se još uvijek niste odali čarima The Ordinary kozmetike, ovaj proizvod bit će nešto s čim ne možete pogriješiti jer za cijenu od pedesetak kuna (5 eura) dobijete malog čarobnjaka u bočici.

Svoje zalihe možete naručiti direktno putem njihovog ovlaštenog prodavača DECIEM-a, kao i putem ASOSA, Sephore ili Douglasa.

Pripremila: Silvija Valjin

Foto: Instagram / promo

Slični članci