Make your day different

Logo Cover

Ako vas put odnese u London, ne propustite posjetiti veliku izložbu posvećenu francuskoj modnoj kući Chanel

Ove subote, 16. rujna, otvara se izložba u londonskom Victoria and Albert muzeju posvećena radu francuske ikone mode Coco Chanel. Riječ je o šest desetljeća dugoj karijeri, a koja će biti predstavljena na najvećoj izložbi do sada…

Na izložbi, pod nazivom ‘Gabrielle Chanel, Fashion Manifesto’, posjetitelji će imati priliku vidjeti više od 200 izloženih odjevnih predmeta, modnih dodataka, nakita i parfema, prvi puta na jednom mjestu i to u Velikoj Britaniji.

.

 

Izložba istražuje rad i evoluciju dizajna Coco Chanel kojim je oblikovala žensku modu dvadesetog stoljeća, od otvaranja njezinog prvog butika u Parizu 1910. godine pa sve do prikazivanja njezine kolekcije 1971. godine.

Rad dizajnerice podijeljen je u deset sekcija koje tematiziraju i istražuju inovativni pristup krojenju, teksturi i materijalu.

.

 

Biti će izložene i kreacije iz kolekcija V&A, uz arhivske komade koje je inače nemoguće vidjeti, poput odjeće koju su nosile zvijezde poput Lauren Bacall i Marlene Dietrich.

Izložba je predstavljena u suradnji s Palais Galliera, Muzejom mode grada Pariza, uz podršku Chanela, a razgledati je se može sve do 25. veljače 2024. godine.

Pogledajte FOTO galeriju:

 

.

 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 

Foto: Chanel


Hzzo


Slični članci