Make your day different

Logo Cover

Lagani crumble sa sirom, borovnicama i mentom

Volite tortu od sira, ali ste zabrinuti za svoju ljetnu liniju. Ne očajavajte, jer smo za vas pronašli odličan recept za cheesecake sa borovnicama koji neće uzeti danak na vašim kilogramima.

Više laganih i finih recepata možete pronaći na stranicama slavne australske kuharice Donne Hay, a za ukusni crumble pogledajte recept u nastavku:

@donnahaymagazine

Sastojci

    • sprej sa biljni uljem
    • 1 i pola šalice fino smrvljenih low fat neslanih krekera
    • 4 čajne žlice otopljenog low fat maslaca
    • 2 šalice svježih borovnica
    • 2 čajne žlice svježeg soka od limuna
    • 2 čajne žlice želatine u prahu bez arome
    • 220g krem sira smanjene masnoće
    • 220g  krem sira bez masnoće
    • 400g bezmasnog slatkog kondenziranog mlijeka
    • nekoliko listova svježe mente

Priprema

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva celzijusa i posprejajte posudu za pečenje s biljnim uljem.
    • Pomješajte mrvice krekera i maslac i ravnomjerno rasporedite po posudi za pečenje. Pecite 10 minuta.
    • Stavite 1 i pol šalicu borovnicu u procesor za hranu i dobro izmiksajte. Pomješajte smjesu sa sokom od limuna u posudi koja može ići u mikrovalnu. Pospite sa želatinom i pustite 10 minuta da stoji.
    • Stavite smjesu u mikrovalnu na 10 sekundi na srednjoj jačini kako bi se želatina otopila. Zatim ju opet pomješajte u procesoru, a nakon toga dodajte smjesi mlijeko i sir koje također treba dobro izmiksati u procesoru.
    • Izlijte smjesu preko baze od krekera i dobro ohladite u hladnjaku. Ukrasite s preostalim borovnicama i mentom

Fotografije: Instagram





Slični članci