Za vrijeme užurbane svakodnevice rijetko imamo vremena za pripremu kompliciranih jela, ljetne sparine nam ne dopuštaju da kuhamo oborke koji će teško pasti na želudac. Zato je ova salata od tjestenine s pestom i potočarkom idealna hrana jer ćete u čas posla spremiti ukusan i lagan obrok.
Ovdje možete naći recept iz kuharice slavne Donne Hay kao stvoren za vruće ljetne večeri:
Sastojci
- 400g spiralne tjestenine
- ½ šalice (60g) otkoštenih zelenih maslina
- ½ šalice (50g) oraha
- ½ šalice (40g) fino naribanog pecorino sira (može i parmezan)
- 1 šalica lišća od mente
- 5 šalica (75g) listova od potočarke
- ¾ šalice (180ml) ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- ¼ šalice (60ml) soka od limuna
- 1 čajna žlica soli
- svježe smrvljeni papar po želji
Priprema
- Skuhajte tjesteninu u loncu kipuće vode od 6 do 8 minuta (ili dok ne postane al dente). Isperite pod hladnom vodom, dobro ocijedite i ostavite po strani.
- Stavite masline, orahe, sir, mentu i 4 šalice potočarke u procesor za hranu i sameljite dok smjesa ne postane fina na dodir.
- Dodajte ulje, limunov sok, sol i papar u procesor i mješajte dok se sastojci dobro ne spoje.
- Stavite tjesteninu i pesto u veliku posudu i dobro promješajte.
- S preostalom potočarkom ukrasite salatu i servirajte ovo ukusno jelo za 4 osobe
Fotografije: Instagram