Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Jeste li ikada probali okonomiyaki? Japanska slana palačinka od ribanog povrća izaziva trenutnu ovisnost

Iako je mnogima egzotična, japanska kuhinja ima i jednostavnih jela koje možete lako pripremiti s klasičnim namirnicama dostupnima kod nas. Jedno od njih je i okonomiyaki, nešto poput slane palačinke s ribanim kupusom, mrkvom i lukom…

Ako tražite nešto brzo, zasitno i malo drugačije od uobičajenih ideja za ručak ili večeru, okonomiyaki je pravo otkriće. Ova japanska ‘slana palačinka’ nastala je iz potrebe za jednostavnim, ali punim okusom, a upravo u toj kombinaciji leži njezina čar.

Nekoliko osnovnih sastojaka, tava i desetak minuta dovoljni su da dobijete jelo koje ćete poželjeti jesti svakoga dana. Uobičajeni dodaci ovom jelu su kupus, meso i plodovi mora, a za verziju koju smo pronašli potrebne su vam samo lako dostupne namirnice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katie Trant (@heynutritionlady)

RECEPT

Sastojci:

2 šalice sitno ribanog kupusa
naribana velika mrkva, naribana
tanko narezan manji luk
prstohvat soli
4 jaja
2 žličice soja umaka
žličica tostiranog sezamovog ulja (po želji)
60 g glatkog brašna
ulje za prženje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katie Trant (@heynutritionlady)

Postupak:

Kupus, mrkvu i luk stavite u cjedilo ili sito, posolite i lagano promiješajte. Ostavite povrće da odstoji dok pripremate smjesu kako bi pustilo višak tekućine. U većoj zdjeli pjenjačom izmiješajte jaja, soja umak, sezamovo ulje i brašno da dobijete glatku smjesu bez grudica.

Ocijeđeno povrće dodajte u smjesu i dobro promiješajte da se sve ravnomjerno poveže. Zagrijte veliku tavu debljeg dna na srednje jakoj vatri. Dodajte malo ulja za prženje. Ulijte cijelu smjesu i poravnajte površinu lopaticom.

Pecite oko pet minuta sa svake strane dok ne porumeni. Prebacite na dasku, ostavite da karatko odmori pa narežite na trokute. Poslužite posuto uz majonezu, grčki jogurt i posuto mladim lukom.

Foto: Instagram



ZK

Gorivo





Slični članci