Jagode su jedan od najslađih proljetnih plodova. Osvježavajuća su užina same za sebe i savršena baza za izradu raznovrsnih slastica. Ako vam se jede voćni kolač, a ne da vam se dugo stajati u kuhinji, cheesecake od lisnatog tijesta desert je koji morate probati…
Prve jagode polako pristižu na tržnice i u supermarkete. Riječ je o voćki koju nipošto ne biste trebali izostaviti sa svog jelovnika zbog finog okusa, ali i brojnih nutrijenata kojima obiluje.
Osim je ukusna, ova namirnica može spriječiti i nastanak raznih bolesti. Jagode su četvrte po redu voća što se tiče razine antioksidansa koji štite tijelo od slobodnih radikala povezanih s preranim starenjem i oboljenjima.
Žudite li za voćnim desertom koji ne zahtijeva puno truda, imamo idealan recept. Isprobajte osvježavajući cheesecake s jagodama od lisnatog tijesta koji osvaja i izgledom i okusom.
RECEPT
Sastojci:
paket svježeg lisnatog tijesta
375 g krem sira
150 g šećera u prahu
žličica ekstrakta vanilije
5 jaja
300 ml vrhnja
pakiranje praška za puding od vanilije
400 g jagoda narezanih na četvrtine
šećer u prahu za posipanje
Postupak:
Obložite kalup papirom za pečenje i malo ga namastite. Zagrijte pećnicu na 180°C (gornji i donji grijač). Razmotajte lisnato tijesto, oblikujte ga prema kalupu s uzdignutim rubom oko pet centimetara.
Pomiješajte krem sir, šećer u prahu, vaniliju i prašak za puding. Postupno umiješajte jaja. Dodajte vrhnje i polovinu količine jagoda. Ulijte smjesu u kalup i pecite na rešetki 30 minuta.
Potom dodajte preostale jagode i pecite još 25 minuta. Pustite da se ohladi u kalupu najmanje četiri sata kako bi tijesto bilo hrskavo. Pospite šećerom u prahu i poslužite.
Foto: Instagram