Kada ste u nedoumici što kuhati, tjestenina je uvijek dobra ideja. Osim što je brzo gotova, može se pripremiti na bezbroj načina. Ako nemate vremena za komplicirana i skupocjena jela, tjestenina s limunom i pecorinom rješenje je koje vas neće razočarati…
Limun je odavno poznat kao lijek iz prirode, ali i kao voćka koja odlično funkcionira u raznim jelima. Ovaj agrum vrvi od vitamina C, čuva kožu od starenja i štiti organizam od podložnosti bolestima.
S obzirom na to da limunov sok čisti kožu i izvana i iznutra, važno ga je redovito konzumirati kako biste očuvali imunitet te time pridonijeti svom izgledu i zdravlju.
Ako vam se jede nešto ukusno, a da je brzo gotovo, iskoristite limun za pripremu kremaste tjestenine s pecorinom i bosiljkom. Priprema ovog osvježavajućeg jela traje svega 15-ak minuta, a okus je božanstven!
RECEPT
Sastojci:
2 limuna (korica i sok)
80 g naribanog sira pecorino
75 ml maslinovog ulja
400 g tjestenine (špageti ili linguini)
sol i papar
šaka svježeg bosiljka
Postupak:
U posudi pomiješajte limunovu koricu i sok s naribanim pecorinom. Dodajte maslinovo ulje, sol i papar pa sjedinite. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, ali neka bude al dente. Sačuvajte 100 ml vode u kojoj se kuhala.
Ocijedite tjesteninu pa u nju umiješajte smjesu od limuna i sira. Naposljetku, ulijte vodu u kojoj se kuhala tjestenina kako biste dobili kremasti umak. Odmah poslužite posuto bosiljkom i dodajte još malo ribanog pecorina.
Foto: Instagram