Ljeto je konačno i službeno stiglo, a zbog velikih vrućina, okrećemo se nešto laganijim jelima čija priprema ne zahtijeva dugo stajanje za štednjakom. Ako ste u potrazi za nekom novom delicijom koja odgovara ovom opisu, u nastavku donosimo recept za fenomenalne tagliatelle sa cherry rajčicama, tikvicom i feta sirom…
Sočna i fina rajčica jedan je od najbogatijih prirodnih izvora vitamina C. Sadrži i znatne količine vitamina B te vitamina E i K. Bogata je kalijem, natrijem, magnezijem, kalcijem i željezom te elementima u tragovima.
Najbogatija je bakrom, a željeza sadrži više nego pileće meso, riba i mlijeko. Rajčice su važan izvor karotenoida u svakodnevnoj prehrani, posebice betakarotena i likopena, koji imaju antioksidativno djelovanje na organizam.
S obzirom na to da im sezona polako počinje, bilo bi šteta ne iskoristiti ih za pripremu jednostavnog, brzog i vrlo ukusnog jela. U nastavku donosimo recept za tagliatelle s cherry rajčicama, tikvicom i feta sirom koje su gotove u svega 20 minuta.
RECEPT
Sastojci:
400 grama cherry rajčica
2 veće tikvice
400 g tagliatella
100 g feta sira
50 g parmezana
2-3 češnja češnjaka
3 žlice maslinovog ulja
šaka svježeg bosiljka
sol i papar
Postupak:
Skuhajte tjesteninu tako da ostane al dente. Narežite tikvice na kockice te ih pirjajte na žlici maslinovog ulja u tavi oko pet minuta. Prebacite ih u zdjelu, na istu tavu dodajte žlicu ulja i ubacite rajčice. Pirjajte ih otprilike tri minute.
Rajčicama dodajte usitnjeni češnjak i zajedno ih dinstajte još jednu minutu. Potom dodajte preostalu žlicu maslinovog ulja, skuhanu tjesteninu, tikvice, feta sir i parmezan. Sve dobro promiješajte, posolite i popaprite te začinite nasjeckanim bosiljkom.
Foto: Instagram