Siječanj je mjesec tijekom kojeg je važno jesti zdravo i očistiti organizam od silnih toksina koje smo nakupili u tijelu za vrijeme blagdana. Nema boljeg načina za opskrbljivanje organizma prijeko potrebnim nutrijentima od finog i zdravog variva. Ako ste u potrazi za jelom koje je brzo gotovo i ne zahtijeva posebne kulinarske vještine, u nastavku donosimo recept za fino varivo s gljivama i povrćem…
Zimi malo tko može odbiti ukusno varivo – kako zbog kombinacije okusa, tako i zbog vitamina i minerala koje sadrži. Iako se mnoga jela ‘na žlicu’ pripremaju dugo i sporo, postoje i ona koja će vam oduzeti svega 30 minuta vremena.
Ako su vam dosadila sva jela iz osobne kuharice, a ne da vam se dugo boraviti u kuhinji, pronašli smo fenomenalan recept za brzo i ukusno varivo od povrća i gljiva koje će uspjeti čak i najvećim neznalicama.
RECEPT
Sastojci:
60 g korijena celera
600 g gljiva po izboru
700 g krumpira
50 g pancete
veća mrkva
100 ml pasirane rajčice
mješavina za variva
chili pahuljice
žlica narezanog lista peršina
2-3 žlice ulja
Postupak:
Na zagrijanom ulju kratko popecite pancetu, mrkvu i korijen celera narezane na kockice. Dodajte nasjeckane gljive i krumpir narezan na kockice pa prelijte s 800 mililitara mlake vode.
Umiješajte mješavinu za variva i pasiranu rajčicu te pustite neka zakipi. Kuhajte na laganoj vatri dok povrće ne omekša – oko 30 minuta, i povremeno promiješajte. Potkraj kuhanja dodajte čili i pustite da krčka još nekoliko minuta.
Foto: Instagram