Sezona jagoda polako počinje, a upravo ta ukusna i zdrava voćka zvijezda je brojnih slastica zbog kojih smo jedva dočekali toplije dane. Ako ste u potrazi za malo drugačijim desertom koji ne zahtijeva puno vremena ni posebne kulinarske vještine, u nastavku potražite recept za kremasti semifreddo s jagodama i keksom…
Prve jagode već su počele pristizati na tržnice i police supermarketa, a riječ je o voćki koju nipošto ne biste trebali izostaviti sa svog jelovnika zbog finog okusa, ali i brojnih nutrijenata kojima obiluje.
Jagode su mirisno crveno voće, koje se prvi put spominjalo prije 2.000 godina. Osim što su ukusne, izuzetno su zdrave te mogu spriječiti nastanak raznih bolesti.
Istraživanja su pokazala da konzumacija jagoda može spriječiti nastanak raka dojke, jednjaka, kože, debelog crijeva, prostate i gušterače.
Elaginska kiselina sprječava širenje stanica raka te se može vezati na stanice koje uzrokuju rak i tako spriječiti njihovo negativno djelovanje. Usto, jagode su četvrte po redu voća što se tiče razine antioksidansa koji štite tijelo od slobodnih radikala povezanih s preranim starenjem i raznim bolestima.
Ako ste u potrazi za desertom od jagoda koji je brzo gotov, isprobajte kremasti semifreddo za prste polizati.
RECEPT
Sastojci:
1 kutija Dolcela mousse okus vanilija
350 ml mlijeka
100 g jagoda
100 g keksa s maslacem
Postupak:
Prašak za kremu od vanilije umutite s hladnim mlijekom. Jagode operite, narežite na kriške i umiješajte u kremu. Kekse valjkom istucite tako da nisu skroz mljeveni, već da ostanu u manjim komadićima. Umiješajte ih u kremu, ali dvije žlice keksa ostavite sa strane.
Pripremite silikonski ili obični kalup, obložite ga ljepljivom folijom i po dnu posipajte dvije žlice keksa koje ste sačuvali. Na to ravnomjerno razmažite smjesu.
Ostavite kolač u zamrzivaču – najbolje preko noći. Sutradan ga izvadite iz kalupa, odmotajte foliju i stavite na pladanj za posluživanje te dodatno ukrasite šlagom i jagodama.
Foto: Instagram / Izvor: Bite My Cake