Mesoljupci obožavaju pečena rebra s roštilja, ali ovo ukusno jelo može se napraviti i u pećnici uz malo mašte i minimalan trud. Jednostavno, ukusno i aromatično, pridjevi su kojima možemo pokušati opisati ovo jelo, ali ni izbliza ne možemo dočarati okus i teksturu koja se naprosto topi u ustima. U nastavku donosimo recept za sočna svinjska rebarca u umaku od meda i kečapa koja će u trenu nestati sa stola…
Malo tko ne voli uživati u sočnim ukusnim pečenjima, posebno u mesu koje se priprema u komadu. Jedno od takvih jela su aromatična rebarca iz pećnice kojima neće odoljeti nijedan mesoljubac.
Tajna ukusnih rebarca leži u kvalitetnom mesu, ali i marinadi i začinima koji će svinjsko meso učiniti posebno sočnim i slasnim.
Pečena rebarca poslužite uz svježe salate, prilog od pečenog povrća ili svima omiljenu krumpir salatu, koju ovaj put možete poslužiti sa svježim mladim klicama.
Pronašli smo recept za originalna i aromatična rebarca iz pećnice koja se u trenu tope u ustima.
RECEPT:
Sastojci:
2,5 kg svinjskih rebara
250 ml ljutog kečapa
120 ml bijelog vinskog octa
100 g meda od bagrema
1 žličica sušenog ružmarina
1 žličica sušenog origana
1 žličica sušene majčine dušice
sol
Postupak:
Svinjska rebra operite, osušite, narežite na komade i stavite u lim za pečenje.
Rebra posolite, a u posebnu zdjelicu stavite origano, majčinu dušicu i ružmarin, ulijte bijeli vinski ocat pa izmiješajte sve sastojke. Dobivenom mješavinom prelijte rebarca i rukama utrljajte začine u meso.
Stavite ih peći u pećnicu zagrijanu na 160°C. Nakon 60 minuta okrenite rebarca te ih pecite još 90 minuta.
Neposredno prije kraja pečenja, u tavicu ulijte kečap, dodajte med i promiješajte. Kad zavrije, preljev uklonite s vatre. Izvadite rebarca iz pećnice te ih premažite pripremljenim umakom. Ponovno ih vratite u pećnicu na još desetak minuta.
Foto: Instagram