Zara Home jedan je od omiljenih brendova za uređenje i opremanje doma, a sada je svoje online posjetitelje uoči Uskrsa odlučio počastiti i sjajnim receptom. Na službenoj stranici među novitetima objavljen je recept za mini Pavlove, to jest ukusna meringue gnijezda s kremom od kokosa. U nastavku otkrivamo kako izraditi ovaj slasni desert koji će odmah nestati s tanjura…
Ususret Uskrsu Zara Home na svojim stranicama pod novitetima objavila je sjajan recept za slasticu kojoj je zaista teško odoljeti. Riječ je o mini Pavlova tortama koje spadaju u skupinu meringuea.
Meringue je tučena mješavina bjelanjaka i šećera koristi se slasticama poput souffléa, moussea i ranih biskvita kako bi smjesu učinila laganijom. Njome se dekoriraju slastice od prhkog tijesta ili se pripremaju puslice.
Iako se meringa sastoji od samo dva sastojka, postoje tri vrste meringe, a razlike leže u tome kada i kako se bjelanjcima dodaje šećer.
Kako biste izbjegli gumenu teksturu meringue važno je da:
- s bjelanjkom radite na sobnoj temperaturi i pazite da u njemu nema ostataka žutanjka
- posuda u kojoj ćete tući bjelanjak mora biti vrlo čista i bez ikakve masnoće
- šećer ne smije biti u kristalićima i nikad ga nemojte dodavati na početku ili odjednom
U nastavku donosimo recept Zare Home za fantastična meringue gnijezda s kremom od kokosa koja će oduševiti i najistančanija nepca.
RECEPT (za 10 gnijezda):
Za gnijezda:
6 bjelanjaka (jaja veličine L)
320 g bijelog šećera
1 žlica kukuruznog škroba
Za kremu od kokosa:
250 ml slatkog vrhnja ili punomasnog mlijeka
6 žumanjaka
125 g šećera
3 žlice svježeg ribanog kokosa (može i suhi)
1 otopljeni list želatine
Za ukrašavanje:
mala čokoladna jaja
jestivo cvijeće
6 žlica ribanog kokosa (može i suhi)
Postupak:
Bjelanjke tucite na srednjoj ili visokoj brzini dok se ne počnu pjeniti. Malo pomalo dodajte mješavinu šećera i kukuruznog škroba te nastavite tući smjesu na visokoj brzini dok ne postane bijela i čvrsta.
Kada stavite sav šećer, nastavite tući još 8 minuta dok se smjesa ne zasjaji.
Zagrijte pećnicu na 100 ºC. Žlicom stavljajte odvojene porcije na lim za pečenje u koji ste prethodno stavili masni papir. Žličicom ih oblikujte u obliku gnijezda.
Pecite 2 sata ili dok se meringue potpuno ne osuši. Ugasite pećnicu i ostavite je malo otvorenom dok su gnijezda još unutra.
Izvor/Foto: Zara Home