Sir je uvijek dobra ideja, osobito kada se spremna na neuobičajene načine za koje nije potrebno puno vremena i truda. Među raznim vrstama sireva koji postoje na svijetu, jedan od najukusnijih i najpopularnijih svakako je slasna mozzarella. Pomalo neutralnog okusa i fantastične teksture, ovaj sir odličan je za pripremu raznih delicija, a jedna od njih su jednostavni i jako ukusni pohani štapići. Pronašli smo genijalan recept za mozzarella štapiće, jako je brz i fin za prste polizati…
Mozzarella je jedan od najpoznatijih talijanskih sireva, a slovi i za najprodavaniji sir na svijetu. To i ne čudi s obzirom na njen vrlo blag i svjež okus, elastičnu strukturu, odličnu topivost i brojne mogućnosti primjene.
Ovaj sir izvorno se radio isključivo od bivoljeg mlijeka, dok se danas češće koristi dostupnije kravlje mlijeko.
Kako pristaje uz razne namirnice i može se jesti ili sam ili kako dodatak jelima, postoje razni recepti u kojima upravo mozzarella ima glavnu ulogu, a mi smo pronašli jedan takav.
U manje od pola sata pripremite fantastične pohane štapiće od mozzarelle kakve dosad još niste probali! Umjesto u krušnim mrvicama, valjamo ih u smrvljenim ramen rezancima.
RECEPT:
Sastojci:
1 paketić ramen rezanaca po vašem izboru
150 g mozzarella sira
1 jaje
2 žlice mlijeka
1/4 šalice brašna
2 šalice ulja
Postupak:
Narežite mozzarella sir na štapiće debljine otprilike 1,5 centimetar. U posudici smrvite paketić ramen rezanaca, uključujući i začine koji dolaze s njima. U drugu posudicu stavite brašno, a u treću razmućeno jaje.
Štapiće mozzarelle najprije uvaljajte u brašno, potom u jaja pa u smrvljene rezance. Ponavljate postupak dok sir u cijelosti ne bude prekriven rezancima.
Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri i pržite sir sve dok ne poprimi zlatno-smeđu boju, povremeno ih okrećući.
Gotove štapiće poslužite dok su topli, kako se sir ne bi stvrdnuo. Po želji, možete ih servirati uz kiselo vrhnje, umak od rajčice ili barbecue umak.
Dobar tek!
Foto: Instagram