Make your day different

Logo Cover

4 pravila kojih se morate pridržavati ako želite da vaša obojena kosa puca od zdravlja

Pravilna njega prirodne boje kose sigurno će osvježiti vaš izgled – no obojana kosa, za razliku od prirodne zahtjeva bolji tretman i znatno ozbiljniji pristup. Inače bi vaša svježa boja kose već uskoro nakon bojenja mogla izgubiti svoj početni sjaj, a vlasi potrebnu elastičnost i zdrav izgled. Kako bi to izbjegli, u nastavku Vam donosimo 4 jednostavna pravila održavanja kojih biste se trebate religiozno pridržavati…

1. Nanesite ulje prije šamponiranja kose

Kosu je važno zaštiti prije pranja koje će isprati masnoće, ali i prirodnu zaštitu kakvu naša kosa treba. Zato je obojenu kosu dobro tretirati prirodnim uljima. Kokosovo će je zaštiti od oštećenja, a ricinusovo će potaknuti njen rast zbog čega je poželjno koristiti oba. Ulje možete nanijeti samo na vrhove, netom prije pranja ili nanijeti na cijelu kosu kao masku te ostaviti preko noći, ako ste je naumili oprati ujutro.

@sarahangius

2. Koristite šampone bez sulfata

Svi volimo kad nam se kosa jako pjeni tijekom pranja no obojenoj će kosi bolje leži šamponi bez njih. Iako je uloga sulfata da tijekom pranja bolje odvajaju masnoće i prljavštinu, činjenica je da kosa može biti odlično oprana i bez njih, bez rizika da će šampon usput isprati zaštitna, prirodna ulja, proteine pa i boju. Što više pjene, vaša će kosa brže izgubiti prirodan sjaj, a boja isprati brže od željenog.

3. Ne perite ju često

Jednako kako agresivni šamponi mogu oštetiti kosu, oslabiti njen korijen te utjecati na pucanje vrhova, isto čini i prečesto pranje. Jednom do maksimalno dva puta tjedno dovoljno je da kosa bude čista, a sebum ostane zdrav i maksimalno učinkovit za kompletno zdravlje vlasišta i kose.

@sarahangius

4. Čuvajte je od vrućine

Želite li što dulje očuvati svježu boju kose potrudite se maksimalno izbjegavati uređaje za kosu. Pegla, figaro i fen brže će izblijediti boju, a da ne pričamo o tome koliko ti aparati štete kosi. Pokušajte njihovo korištenje svesti na minimum, kosu češće sušiti na zraku te je prije svakog izlaganja vrućini zaštiti sredstvima namijenjenima upravo tome. A s dolaskom toplih dana, kad više boravimo pod suncem, svakako se sjetite svoje kose te je bolje zaštitite – modernim šeširima i masnijim preparatima s dubinskim djelovanjem i UV zaštitom.

@sarahangius

 

Slični članci