Make your day different

Logo Cover

Zvijezda ‘Rockyja’ Carl Weathers preminuo u 76. godini života! Od omiljenog Apolla Creeda oprostio se i Sylvester Stallone

Carl Weathers, bivši NFL igrač koji je postao holivudski glumac i proslavio se ulogom Apolla Creeda u filmskom klasiku ‘Rocky’, preminuo je u dobi od 75 godina, objavila je njegova obitelj za američke medije, a od kolege i prijatelja javno se oprostio i Sylvester Stallone…

Carl Weathers, bivši NFL igrač i holivudski glumac, preminuo je u 76. godini života, doznaje BBC.

Zvijezda filmskog klasika ‘Rocky’ umrla je mirno i u snu, a počast mu je odao i sam ‘Rocky’, 77-godišnji Sylvester Stallone. Weathers i Stallone zajedno su glumili u četiri filma o Rockyju, gdje je nekadašnji sportaš utjelovio Apolla Creeda. To je ujedno postala i njegova najpoznatija uloga zbog koje je stekao obožavatelje diljem svijeta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Eightees Babies (@eighteesbabies80)

‘Duboko smo ožalošćeni što objavljujemo da je Carl Weathers preminuo. Umro je mirno u snu u četvrtak, 1. veljače 2024. godine. Carl je bio izuzetno ljudsko biće koje je živjelo izuzetan život. Svojim doprinosom filmu, televiziji, umjetnosti i sportu, ostavio je neizbrisiv trag i prepoznat je diljem svijeta i među generacijama. Bio je voljeni brat, otac, djed, partner i prijatelj’, priopćila je njegova obitelj, a na društvenim mrežama oglasio se i Sylvester Stallone.

‘Jučer smo izgubili legendu. Moj se život promijenio na bolje onoga dana kada sam upoznao Carla Weathersa. Počivaj u miru i nastavi udarati’, napisao je uz videozapis koji je podijelio na Instagramu.

U samoj snimci akcijski glumac istaknuo je kako njegov uspjeh u filmu ‘Rocky’ ne bi bio moguć bez genijalnog Weathersa, koji je imao nevjerojatnu snagu i atletsku sposobnost, ali i veliko srce. Na snimci glumac stoji ispred slike na kojoj je prikazana borba Rockyja i Apolla, a napomenuo je i da je riječ o prikazu jednog od posljednjih trenutaka koji su njih dvojica dijelili unutar boksačkog ringa.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sly Stallone (@officialslystallone)

Weathersov lik inspiriran Muhammadom Alijem najprije je bio Rockyjev suparnik, a onda saveznik. Nakon što mu je lik doživio tragičan kraj, Weathers se udružio s Arnoldom Schwarzeneggerom u znanstvenofantastičnom hororu ‘Predator’ iz 1987. godine.

Među istaknutijim ulogama su i ‘Golfbrejker’ i ‘Mandalorian’ u čijih se deset epizoda Weathers pojavio između 2019. i 2023. godine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Old Hollywood (@vintagemoviestars)

Ostvario je ulogu u ‘Happy Gilmore’ uz Adama Sandlera. Bio je nominiran za nagradu Primetime Emmy za najboljeg gostujućeg glumca u dramskoj seriji za svoj rad u seriji ‘Ratovi zvijezda’.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli David Coldwell (@davidcoldwell)

Pripremila: Tara Musulin
Foto: Instagram

Slični članci