Make your day different

Logo Cover

Žudite za bijegom od užurbane svakodnevice? Slap Kozjak u susjednoj Sloveniji idealno je mjesto za punjenje baterija čija će vas ljepota očarati

Dolazak ljeta, vrućine u zraku, blagdani i produženi vikendi mnoge će potaknuti na jednodnevne izlete u prirodu. U moru prekrasnih lokacija, ponekad zaboravimo na one koji se nalaze u našem susjedstvu. Slovenija nudi pregršt lokacija idealnih za kratkotrajni bijeg od gradske vreve, a jedno od takvih mjesta smjestilo se nedaleko od općine Kobarid i slavnog Napoleonovog mosta na rijeci Soči. Riječ je o slapu Kozjak, kojeg mnogi smatraju najljepšim vodopadom u Sloveniji. Kristalno čista voda tirkizne boje, očaravajući krajolik visokih stijena dovoljan su razlog zašto se ovo mjesto mora pronaći na vašoj bucket listi…

Dolina rijeke Soče u susjednoj Sloveniji krije mnogo predivnih mjesta koje vrijedi posjetiti, a ukoliko ne znate odakle krenuti, imamo prijedlog!

Potok Kozjak, koji teče kroz uski klanac, ponosni je dom jednog od najljepših vodopada u Sloveniji čiji će vas prirodni ambijent osvojiti na prvi pogled, a kao takav idealan je za punjenje baterija.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nárcisz✈️ Travel Creator (@narcisz.on.the.road)

Sap Kozjak, koji mnogi smatraju najljepšim vodopadom u Sloveniji, visok je oko 15 metara. Formira ga potok Kozjak, koji teče kroz uski klanac prije nego što potone u veliki bazen.

Potok Kozjak, koji u nekoliko krakova izvire visoko ispod Krnčice (2142 m), teče kroz nekoliko korita i spušta se niz šest slapova od kojih su samo dva dostupna posjetiteljima. Uz Veliki Kozjak, imate mogućnost posjetiti i nešto niži, 8 metara visoki slap, Mali Kozjak.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Julie | Apprentie Aventurière (@julie.bianchini)

Nedaleko od slapa Kozjak nalazi se spomenuta općina Kobarid koju možete obići povijesnom stazom koja vas vodi kroz najznačajnija i najljepša mjesta ovog dijela, a neizostavan je posjet Napoleonovu mostu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli (@margauxrffs)

Ono što slap Kozjak čini zaista jedinstvenim je velika špilja iza slapa u koju možete ući malom stazom, a različito formirane stijene stvaraju čarobnu, maglovitu vizuru koju vrijedi zabilježiti fotoaparatom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Alja Nike Skrt • Slovenia (@aljaskrt)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Raul Hudson (@raulhudson1986)

Pripremila: Tara Musulin
Foto: Instagram

Slični članci