Make your day different

Logo Cover

Žudite za bijegom iz grada i mirnijim zimskim odmorom? Onda morate posjetiti šarmantno austrijsko selo smješteno na idiličnim Alpama

Blagdansko razdoblje između Božića i Sveta tri kralja mnogi od nas provode ljenčareći pod dekicama, uživajući u mirisima i okusima zimskih delicija i filmskim maratonima feel good filmova koji griju srce. Drugi, pak, razdoblje godišnjih odmora rado iskorištavaju za bijeg na zimske padaline. Ukoliko pripadate trećoj skupini ljudi – onoj koja ne uživa u zimskim sportovima, ali ipak žudi za kratkim bijegom iz grada u prirodu, pronašli smo mjesto kao stvoreno za idilični zimski odmor. Pitoreskno selo Heiligenblut smješteno na središnjem dijelu Istočnih Alpi u susjednoj Austriji prava je reinkarnacija zimske bajke i nudi iskustvo za poželjeti…

Svi oni koji smatraju da je zima pravo vrijeme za planiranje godišnjeg odmora, zasigurno će se odlučiti za destinacije kojima zima tako dobro stoji.

Jedno od njih nesumnjivo je austrijsko selo Heiligenblut, smješteno na idili snježnih Alpi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

 

Objavu dijeli visitaustria (@visitaustria)

Heiligenblut je smješten u središnjem dijelu Istočnih Alpi na nadmorskoj visini od 1300 m, u podnožju najvišeg austrijskog vrha Grossglocknera i ledenjaka Pasterze.

Ističe se gotičkom hodočasničkom crkvom posvećenoj svetom Vincentu iz Saragosse, koja je sagrađena tijekom 15.stoljeća.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tourismusverband Heiligenblut (@meinheiligenblut)

Jedna od atraktivnih zanimljivosti ovog područja je planinska cesta koja tijekom toplijih mjeseci povezuje Korušku sa Salzburgom. 

Vrhunac gastronomske ponude ove destinacije je zasigurno godišnji festival janjetine, a ako se ovdje nađete u siječnju, svjedočit ćete tradicionalnom božićnom pjevanju koje kao običaj postoji još od 16. stoljeća, a nalazi se i na UNESCO-vom popisu nematerijalne kulturne baštine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tourismusverband Heiligenblut (@meinheiligenblut)

U blizini Heiligenbluta nalazi se i opservatorij Wilhelm Swarovski odakle se pruža jedinstven pogled na nacionalni park Hohe Tauern i obližnje planinske vrhove.

Skijanje, skijaško trčanje, snowboarding i skijaške ture samo su dio sezonske zimske ponude. Za one koji ipak više uživaju u mirnijem godišnjem odmoru, ovo idilično mjesto nudi pregršt opcija za dnevne šetnje, planinarenje i naravno – uživanje u jelu i piću.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Peter Maier (@piet_flosse)

Pripremila: Tara Musulin
Foto: Instagram

Slični članci