Make your day different

Logo Cover

Znamo trik kako da vam purica bude sočna iznutra, a hrskava izvana! Glavna junakinja vašeg blagdanskog stola bit će upamćeno gastro iskustvo…

Blagdanski stol nezamisliv je bez pečene purice, tradicionalnog blagdanskog jela koje svi vole. Svi koji su ikada pripremali ovo meso znaju da to nije nimalo lak zadatak, jer ga je vrlo lako presušiti. Kako biste to izbjegli i svojim ukućanima servirali savršenu puricu koja je hrskava izvana, a mekana i sočna iznutra, otkrivamo provjereno dobar trik koji vas neće ništa koštati…

Savršeno hrskava i sočna pečena purica kao glavna junakinja blagdanskog stola svakog božićnog hita s malih ekrana prizor je koji mnogi žele i na svom stolu.

Ako ste prethodnih godina pripremali puricu, dobro vam je poznato da ona iziskuje mnogo pažnje i dobru pripremu kako ne bi ispala suha.

@stillsundayco

Među brojnim savjetima za pečenu puricu bez mane, u jedan trik kunu se svi profesionalni kuhari, a neće vas koštati ni kune. Sve što trebate napraviti je staviti puricu u slanu vodu pet dana prije pečenja.

Stručnjaci sa sveučilišta u Ohiju u suradnji s grill majstorom Kevinom Kolmanom otkrili su da je upravo to vrijeme idealno da sol uđe u perad, omekša je te mu da više sočnosti i okusa.

@stillsundayco

Ipak, najzahtjevniji dio je odrediti pravi omjer soli u vodi i kako je držati u hladnim uvjetima da se ne bi počela kvariti. Puricu bi najbolje bilo staviti u veliki lonac i preliti je vodom dok ne bude potpuno potopljena.

Lonac stavite na vagu pa izračunajte dva posto od ukupne težine purice i vode u loncu. To je količina soli koju biste trebali dodati. Primjerice, ako lonac s puricom i vodom teži 20 kilograma, u njega treba staviti 400 grama soli.

@joellekanaanphotography

Purica se treba namakati u slanoj vodi četiri dana, a lonac je najbolje staviti u hladnjak ili na neko drugo hladno mjesto. Nakon četiri dana izvadite je iz vode, posušite papirnatim ručnikom i pustite da se suši u hladnjaku još 24 sata.

Pripremljenu puricu premažite maslacem i ispecite u pećnici na 150°C stupnjeva s prsima okrenutim prema dnu lima za pečenje. Dobar tek!

Foto: Instagram





Slični članci