Make your day different

Logo Cover

Želite se riješiti neugodnog zadaha od luka nakon ručka? Jednostavno posegnite za jednom od ovih 5 namirnica

Tradicionalni uskrsni ručak uglavnom uključuje mnogo luka koji stvara neugodan zadah, no to vas ne mora priječiti da u uživate u njemu. Iako se čini nemogućim, miris luka u ustima moguće je ‘ubiti’ pojedinim namirnicama bolje nego četkanjem zubi. Ako ste u potrazi za jednostavnim rješenjem, u nastavku donosimo koja hrana i piće vam mogu pomoći pri uklanjanju zadaha…

Uskršnji ručak nezamisliv je bez ukusnog mladog luka, no najgora stvar je neugodan miris koji ostavlja u ustima.

Ipak, uz pomoć nekih prehrambenih namirnica lako ga se riješiti u vrlo kratkom roku kako biste mogli nesmotreno uživati u svakom zalogaju.

@foodphotoprops

Ovih pet namirnica pomoći će vam ukloniti neugodan miris u ustima:

1. Peršin

Peršin je ultimativni osvježivač usta i zbog toga se obično služi u restoranima kao dio dekoracije. Sve što trebate je prožvakati nekoliko svježih listića. Ako zadah nije nestao, ponovite postupak.

2. Limun

Limun također uklanja neugodan miris luka, kako s prstiju, tako i iz usta. Ako niste ljubitelj jedenja limuna, napravite nešto jaču limunadu i malo je mućkajte u ustima.

@foodphotoprops

3. Zeleni čaj

Skuhajte malo zelenog čaja, unutra dodajte malo meda i limuna i lagano ga pijuckajte. Miris luka bi trebao nestati nakon nekog vremena.

4. Menta

Menta ima gotovo isti učinak kao i peršin, a velika prednost njenog žvakanja, osim uklanjanja zadaha, je i to što je izrazito dobra za osjetljiv želudac.

@foodphotoprops1

5. Mlijeko

Osim što smiruje žgaravicu koja se često javlja nakon prejedanja, punomasno mlijeko uklanja i neželjeni miris luka. Pijte ga tijekom i nakon jela s lukom.

Foto: Instagram





Slični članci