Make your day different

Logo Cover

Želite sami ukloniti umjetne trepavice a da ne oštetite prirodne? Stručnjakinje otkrivaju 5 ključnih savjeta uz koje će vam to uspješno poći za rukom…

Ugradili ste umjetne trepavice i sada ih iz nekog razloga morate ukloniti? Iako stručnjaci savjetuju da je ekstenzije na trepavicama najbolje skidati uz pomoć profesionalca ili ih jednostavno pustiti da same otpadnu, postoji način na koji možete ubrzati taj proces i samostalno ih ukloniti. U nastavku donosimo pet vrijednih savjeta profesionalaca koji će vam pomoći da se uspješno riješite umjetnih trepavica u vlastitoj kupaonici…

Ekstenzije na trepavicama vrlo su praktične i štede vrijeme uloženo u šminkanje, no mogu postati prava gnjavaža kada počnu polako izrastati i otpadati.

@vanessaanela

Iako se savjetuje uklanjati ih isključivo uz profesionalnu pomoć kozmetičara, uz malo pažnje, truda i vremena taj posao možete obaviti i sami, piše Yahoo.

@maccosmetics_es

Netopivo ljepilo kojim se sintetičke trepavice postavljaju toliko je jako da ekstenzije otpadaju tek kada i vaše prirodne dlačice počnu ispadati, obično u 10-20 dana od prvog tretmana.

S obzirom na to da proces nadogradnje, ali ni uklanjanja umjetnih trepavica, nije nimalo jednostavan i zahvalan, Chanel Hillman i Rochelle R. E. Magno, vlasnice kozmetičkog salona ‘The Lash Gallery’, kažu kako je najpametnije da to činite uz pomoć profesionalca.

 
@glosscityuk

Ipak, ako iz nekog razloga morate skinuti trepavice sami, ove dvije stručnjakinje donose pet ključnih savjeta pomoću kojih će vam to uspješno poći za rukom.

1. Imajte na umu moguće rizike

‘Svaka tvrtka izdaje sredstvo za uklanjanje ljepila za trepavice koje je posebno formulirano za razbijanje veza ljepila bez oštećenja prirodnih dlačica. Zbog spojeva u profesionalnom ljepilu gotovo je nemoguće ukloniti ih bez oštećenja vlastitih trepavica kod kuće, pojašnjava Hillman.

@glosscityuk

Prema njezinim riječima, uspjeh vašeg postupka ovisi o vrsti ekstenzija trepavica koje ste imali. Volumenske, hibridne i mega trepavice nastaju navojem više sitnih vlakana oko jedne prirodne vlasi.

‘Ova tehnika umotavanja otežava uklanjanje bez oštećenja. Najbolji način uklanjanja trepavica je da vam to učini ona osoba koja ih je i ugradila. Ipak, postoje učinkoviti načini za rješavanje tog problema kod kuće’, pojasnila je.

2. Nikada ih nemojte nasilno povlačiti ili čupati

Iako se ova metoda naizgled čini primamljivom i učinkovitom, to je najgora stvar koju možete napraviti. Naime, sintetička vlakna lijepe se izravno na vaše prirodne trepavice, a ako ih nasilno čupate, uklonit ćete i njih.

@maccosmetics

Oštetite li folikule prirodnih trepavica tijekom faze rasta, moglo bi doći do trajne štete. Umjesto toga, operite ruke i budite spremni na to da ovaj proces zahtijeva vrijeme i strpljenje.

‘Možda neće sve otpasti odjednom, ali se možete potruditi da ih postupno uklonite’, napominje Rochelle R.E. Magno.

 

@moodchannel

3. Koristite proizvode na bazi ulja

‘Započnite s preparatima za uklanjanje šminke na bazi ulja. Ako ih svakodnevno koristite, ulja će lagano topiti ljepilo i pospješiti otpadanje umjetnih trepavica. Postoje ulja za uklanjanje trepavica kod kuće koja djeluju na sličan način. Usto, možete isprobati kokosovo, ricinusovo ili maslinovo ulje tako da ga nanesete uz korijen i dno trepavica čistom četkicom od maskare. Ostavite ga da djeluje preko noći dok spavate’, savjetuje Magno.

@maxfactorde

4. Para može biti od pomoći

Osim ulja, prilikom uklanjanja trepavica može vam pomoći i para. Ako nemate uređaj za parenje lica, nagnite glavu iznad posude s vrućom vodom te je prekrijte ručnikom, pritom pazeći da kapci budu zatvoreni. Držite lice nad parom nekoliko minuta, a zatim ga lagano isperite. Vrući tuševi također mogu imati sličan učinak.

@delaneychilds

5. Poslužite se uvijačem za trepavice

‘Mehaničkim uvijačem pokušajte saviti trepavice na mjestima gdje se nalaze ekstenzije. Ova se metoda može koristiti prije nanošenja ulja ili nakon parenja’, poručuje Magno.

Ako vam ovo ne uspije iz prvog pokušaja, ponovite postupak. Čak i ako sve radite kako treba, potrebno je ponoviti proces nekoliko puta kako biste postigli željeni rezultat.

Foto: Instagram

Slični članci