Make your day different

Logo Cover

Zazirete li od hladnoće ili planirate put u dvoje? Otkrivamo TOP 5 destinacija za zimu na plaži, a nisu ni Tajland ni Bali….

Nema bolje inspiracije za putovanje u vruće krajeve od hladnijih zimskih temperatura i sivila koje baca u depresiju. Iako su među poznatim Hrvatima već godinama posebno popularni Maldivi, Tajland, Bali i Dubai, postoje mnogobrojne (manje razvikane!) egzotične destinacije u koje je zaista teško ne zaljubiti se. Donosimo top 5 najboljih destinacija za zimu na plaži…

Razmišljate li o bijegu na bajkovite plaže, ispijanju koktela na visokim temperaturama i obilaženju suncem okupane egzotične prirode?

Ovo je 5 najboljih i nerazvikanih odredišta koja će vam se toliko uvući pod kožu, da ćete poželjeti zauvijek ostati tamo.

Fidži

Otoci Fidži nalaze se između vulkanske Melanezije i koraljne Polinezije i Mikronezije. Površina koje se preljeva od visokih vulkanskih otoka s crnim plažama do niskih koraljnih bisera sa snježno bijelim plažama, se čini veliko rajsko igralište.

 

Mekane, pješčane plaže, bistri slapovi, zelene vulkanske planine i šareni koraljni grebeni. 330 otoka i otočića, od kojih je naseljeno 100 otoka. Otoci Fidži leže u jugozapadnom Pacifiku, 2800 kilometara sjeverozapadno od Sydneya. Fidži ima tropsku klimu koju oblikuju zapadni vjetrovi i ocean, zbog čega nema temperaturnih ekstrema. Klima se otoku mijenja i može biti topla i vlažna ili vruća i suha.

@trans_otway_travel_geelong
@giulys777
@chantaewashere
@yachtchartermonaco
@polyharpa

Barbados

Vjerojatno će se većina složiti kako su Karibi jedno od najljepših mjesta na cijelom planetu. Njihova raznovrsna ponuda po pitanju rajskih plaža i neodoljive okolice stavlja ih u sam vrh.

Barbados su još jedan dokaz svemu navedenom, radi o suncem okupanoj zemlji. Kristalni pijesak, mnoštvo laguna i ljubazni domaćini samo su dio čarobne ponude. Barbados je otočna država smještena u Karipskom moru. To je tropski otok u čijoj unutrašnjosti postoji bujna vegetacija i brojne močvare dok je obala rezervirana za tirkizne oaze okupane suncem.

@island.candids
@giuli_creps
@elixirrumpunch
@opulenttravellounge
@opulenttravellounge

Meksiko

Meksiko, kombinaciju plaža, kulture, tradicije, znamenitosti, plesa, revolucija, spojivog i nespojivog, nama tako bliskih, a ujedno dalekih shvaćanja.

Klima u Meksiku dijeli se na tropsku i suptropsku klimu. Zemlja magične mješavine boja, veselja, povijesti i sadašnjosti…zemlja Azteka, Maja, španjolskih osvajača, kolonijalnih mjesta, toplog sunca i zlatnih plaža…zemlja hramova, piramida, tequile i mariachija.

@unmochilero_
@con.aventurero
@mudraretreats
@daniielpassarelli
@viajacomolocal

Američki Djevičanski Otoci

Američki Djevičanski otoci  su otočna grupa Malih Antila u Karipskom moru, istočno od Portorika.Američke Djevičanske otoke čine četiri veća otoka, Saint Croix, Saint John, Saint Thomas i Water Island i mnogi manji otoci.

Otoci imaju suptropsku klimu ublaženu istočnim vjetrom s niskim postotkom vlage u zraku i neznatnim razlikama u temperaturi tijekom godine. Kišno razdoblje traje od svibnja do studenog.

@christianwheatleymedia
@jen.garza
@jabelmore
@virginislandstraveler

Turks i Caicos

Otoci Turks i Caicos se sastoje od osam glavnih otoka: Salt Cayja, Velikog Turka, Južnog Caicosa, Istočnog Caicosa Središnjeg Caicosa, Sjevernog Caicosa, Providencialesa i Zapadnog Caicosa. Ubrajaju se u Karibe.

@alexandraresort
@jmcanallygm
@travelbugexplore
@junglefloat.tci
@michele_yyc

Izvor: www.travel-advisor.eu
Foto: Instagram

Slični članci