Make your day different

Logo Cover

Zavirite u najljepše kvartove za smještaj ukoliko uskoro planirate posjetiti čarobni Rim

Pronalaženje najboljeg prostora za boravak u Rimu može biti zahtjevan zadatak. Pogotovo je teško odlučiti gdje se smjestiti kad prvi put dođete ovdje. Rim ima mnogo lijepih četvrti, ali interesi, i financije ljudi znaju itekako varirati. Naš Savjetnik za putovanja će vas s toga provesti najboljim gradskim kvartovima za boravak u Rimu….

Stari grad (Povijesni centar)

Najpoželjnije područje boravka u Rimu nesumnjivo je njegov povijesni centar – područje oko Pantheona, Campo Fiori i Piazza Navona. Povijesni centar (Il Centro Storico) je sve što ste ikad sanjali o Rimu: antičke ruševine, barokna arhitektura, stare crkve, šarmantni trgovi i vijugave srednjovjekovne ulice. Ovdje ćete pronaći najljepše trgove i fontane, koji su okruženi nevjerojatnim znamenitostima. Boravak ovdje osigurava da ste unutar pješačke udaljenosti od većine glavnih atrakcija u Rimu. Hoteli u ovom području obično su mali i vrlo skupi. Ali ako želite biti udaljeni nekoliko minuta hoda do većine glavnih atrakcija u Rimu, ne možete zaobići ovu lokaciju.

 

Najbolji kvartovi u Rimu
@italy_bestplaces

Trastevere

Trastevere je jedno od najljepših mjesta za boravak u Rimu. Lijepa srednjovjekovna četvrt s izvrsnim restoranima, lijepom baroknom arhitekturom, uskim kamenim ulicama i šarmantnim trgovima. Ako tražite mirno područje nedaleko od povijesnog centra, onda je Trastevere pravo mjesto za vas. Odavde možete jednostavno posjetiti Koloseum, Panteon, fontanu Trevi, trg Piazza Navona, forume i ostale atrakcije u povijesnom centru. Međutim, ako planirate vidjeti sve turističke atrakcije u Rimu, morat ćete koristiti javni prijevoz. Hoteli u Trastevere su malo povoljniji nego u povijesnom centru.

Najbolji kvartovi u Rimu
@onthere

Monti

Ovo malo područje koje se prostire između trga Piazza Venezia i Koloseuma bilo je nekad „red light district“ drevnog Rima. Danas je Monti prepun tradicionalnih trgovina, elegantnih butika i mnogim kafićima u kojima se okuplja lokalno stanovništvo. Okrug Monti nije toliko zatrpan turističkim sadržajem kao Trastevere i Centro Storico, iako je smješten jako blizu svih rimskih znamenitosti.Ovaj dio grada je prometno jako dobro povezan. Što se tiče smještajnih kapaciteta, u ovom području postoji niz lijepih hotela i apartmana.

Najbolji kvartovi u Rimu
@wandersoulbyanna

Termini

Stanica Termini je glavno sjecište prijevoza u centru grada i glavna željeznička stanica u Rimu. Osim toga, ovdje dolaze brzi vlak i autobus s aerodroma. Također, ovdje se zaustavljaju autobusi koji nude turističko razgledavanje grada. U neposrednoj blizini postaje Termini nalazi se labirint užurbanih ulica s jeftinim trgovinama i tržnicama. Kad se odmaknete od postaje, naći ćete hotele i restorane na gotovo svakoj ulici i za svačiji džep. Što se tiče znamenitosti, ovo područje nije blagoslovljeno s mnogo, a nije ni osobito šarmantno. Nećete naći istu atmosferu kao u Povijesnom centru ili Trastevereu. Dvije najveće atrakcije koje možete vidjeti ovdje su Bazilika Santa Maria Maggiore i Dioklecijanove kupke. Zbog broja hotela u neposrednoj blizini, sobe su vrlo pristupačne. Iako je stopa kriminala općenito jako niska, manji prijestupi (osobito džeparenje) češći su na ovom području. Termini su idealno mjesto za ljude koji žele uštediti i koji žele mobilnost.

Najbolji kvartovi u Rimu
@mogumogu5177

Navedene su neke od najboljih četvrti za boravak u Rimu, s ciljem kako bi imali bolju predodžbu o tome gdje želite ostati tijekom vašeg posjeta. Nemojte se zastrašiti popularnosti ovog grada. Uz pomno planiranje možete pronaći prilično dobre ponude za smještaj u Rimu, čak ako putujete i s manjim budžetom.

Najbolji kvartovi u Rimu
@signe_v

Rim je jedan od najfascinantnijih svjetskih gradova i bez obzira na to gdje se odlučite odsjesti, ovdje ćete se nevjerovatno provesti. Budući da postoji toliko toga za vidjeti i raditi u Rimu, preporučujemo vam boravak od minimalno 4 do 5 noćenja.

Fotografije: Instagram
Autor: Travel AdvisorHzzo

Slični članci