Make your day different

Logo Cover

Zašto je ‘Pelikan’ najkulerski bar na svijetu?

Život teško da može biti bolji sjedite li u rasklimanoj ležaljci najkulerskog bara na svijetu. Toliko kul da ga ni hipsteri još nisu otkrili, a priznajte  da je to onda vrlo kul.

Pelican bar nalazi se  usred oceana, oko milju od obale Jamajke. Najbliži gradići imaju piratska imena poznata i serije Black Sails: Black River i Treasure Beach, a nije ni lako doći do bara. Treba lošim cestama doći do ovog dijela obale pa zatim pronaći brodicu koja će vas odvesti do bara. Tako se zove jer su pelikani uvijek u blizini na pješčanim sprudovima oko bara.

@sleekjamaica

 

Vlasnik Pelican bara je ribar pa je bar nastao kao mjesto gdje se on i njegovi kompadres mogu nalaziti daleko od svih i ispijati hladne Red Stripe pive. Ubrzo s počeli dolaziti i drugi pa se tako pročulo ime Pelikan Bar. Prvi originalni je bio napravljen od naplavljenog drveća i dasaka, no stradao je u oluji. Brzo je obnovljen jer je međuvremenu postao pravi brend u ovom siromašnom dijelu Jamajke…

 

@pelicanbar_jamaica

 

Floyd i danas lovi ribu i jastoge i to su dva glavna menija. Ako imate vremena treba ih naručiti i uživati u suncu i pivu dok nisu gotovi. Zašto to pišem? Zato što se na Jamajci nigdje ne žuti, a pogotovo ne u baru u sredini oceana. Prema mišljenju svih koji su ga posjetili na Jamajci nema ništa bolje od ležanja u klimavoj ležaljci držeći u ruci Red Stripes i čekati jastoga.

Fotografije: Instagram
Autor: Vlado Šestan, www.travel-advisor.eu


Hzzo


Slični članci