Make your day different

Logo Cover

Zapamtite ime Choosy, jer bi taj novi fast street fashion brend mogao zapapriti poslovnom carstvu svoje konkurencije

Pristupačni brendovi mode svaki tjedan lansiraju novu kolekciju i apsolutno diktiraju trendove u streetstyleu. Međutim, upravo zbog toga nailaze na niz poslovnih problema, koje bi nova zvijezda na tržištu – Choosy, mogla izbjeći. Svakako provjerite zašto biste trebali zapamtiti to ime…

Na modnom nebu svako malo doživljavamo modne revolucije koje zamru jednako brzo i glasno kako su i stigle, zahvaljujući brendovima koji više ne mare za dvije glavne sezone u godini – one proljeće/ljeto i jesen/zima. Ne, oni nove trendove i kolekcije izbacuju na tjednoj bazi znajući da moderno društvo jednostavno neće odoljeti novinama i želji da se moda prati pod svaku cijenu.

No, iako im je zarada pozamašna, društvo ipak dovoljno odolijeva, pa se modna carstva sustavno muče s troškovima neprodane robe koju čak i spaljuju jer je više nemaju gdje skladištiti, a to je veliki problem modne industrije. Posebno brendova koji se baziraju na masovnoj proizvodnji za cijeli planet, pa tako neka moda prođe dobro, a neke krpice jednostavno ostanu zaboravljene kao lanjski snijeg.

Ili, reći ćemo u modernom modnom žargonu, zaboravljene kao prošlotjedna moda.

A da bi taj poslovni problem u potpunosti preskočili, moderni se brendovi sve više oslanjaju na društvene mreže s kojih crpe užasno važne podatke za svoju proizvodnju. Naime, prema sustavu lajkanja, taganja i izravne narudžbe po veličini i boji, dobiva se točan uvid u to koliko komada odjeće treba proizvesti da bi se mase namirile, a da ne ostane puno ‘ostatka’, pa se tako pojavilo i ime Choosy.

To je, navode modni znalci, brend koji obećava stalne nove trendove, na temelju realnog sviđanja tržišta te će svaka otprilika dva tjedna pustiti u modu nove kolekcije, s pristupačnim cijenama i stalnim redizajniranjem najpopularnijih komada.

A to je idealna prilika da sa samo nekoliko klikova sebi priuštite nove high street krpice, a navodno ni najskuplji komadi neće biti skuplji od 100 dolara.

Za brend iz samog srca mode – njujorškog Manhattana, ova priča doista zvuči privlačno.

@getchoosy

 

@getchoosy

 

@getchoosy

 

@getchoosy

 

@getchoosy

 

@getchoosy

 

@getchoosy

 

@getchoosy

Fotografije: Instagram


Slični članci