Make your day different

Logo Cover

Zakoračite u svijet istarske gastronomije! U luksuznom ambijentu s pogledom na more kreće ciklus ekskluzivnih večera koje slave okuse, baštinu i visoku kuhinju

Nakon uspješno održanih večera s Michelinovim i svjetski poznatim chefovima, restoran Sophia unutar Grand Hotela Brioni Pula, A Radisson Collection Hotela, postaje kulisa novog gourmet poglavlja koje donosi sinergiju lokalne baštine i vrhunske kuhinje. U suradnji Arena Hospitality Groupa i Agencije za ruralni razvoj Istre (AZRRI), 3. lipnja započinje ciklus ekskluzivnih istarskih večera koje spajaju autentične namirnice, kulinarsku kreativnost i istarsku tradiciju…

Premijerna večera ograničena je na samo 40 uzvanika, a u fokusu su boškarin i mlada janjetina istarske ovce s mlijeka, poznata kao ‘agnelino da latte’.

Glavni chef večeri je Goran Kočiš, jedan od najcjenjenijih hrvatskih kuhara i prvi nositelj Michelinove zvjezdice u kontinentalnoj Hrvatskoj, dok slatku točku potpisuje poznati slastičar Dino Soldan.

Menu uključuje četiri slijeda i desert, uz pažljivo odabrana vina vinarije Damjanić te maslinova ulja Chiavalon.

Ova posebna večer ima i svečani karakter – označit će početak strateške suradnje između Arena Hospitality Groupa i AZRRI-ja. Predsjednik Uprave AZRRI-ja Igor Merlić istaknuo je:

‘Kroz ovu inicijativu ne promoviramo samo proizvode, već način života, krajolik, mirise i okuse Istre pretočene u jedinstveno iskustvo za svakog gosta.’

Reli Slonim, predsjednik Uprave AHG-a, dodaje:
‘Naši gosti traže istinsku autentičnost – i mi im je želimo pružiti na najvišoj razini.’

Projekt podržavaju i Turističke zajednice Istarske županije i grada Pule, a planira se četiri do pet večera godišnje, svaka s novim chefom i sezonskom temom.

Cilj je promocija autohtonih istarskih pasmina, lokalnih proizvoda i mladih kulinarskih talenata, uz redefiniranje luksuznog ‘high comfort food’ iskustva u Istri.

Istarske večere su više od gastronomije, to je živi hommage istarskoj zemlji, tradiciji i izvrsnosti. Sljedeće izdanje očekuje nas krajem rujna, a svaki događaj donosi novu priču, novog chefa i novi doživljaj autentičnih okusa.

Foto: AZRRI/AHG









Slični članci