Make your day different

Logo Cover

Zagrebački Advent vraća se u nikad sjajnijem ruhu! Doznajte koje sve kulturne manifestacije i čarobne novitete donosi omiljeno zimsko događanje

Konačno sve znamo! Nakon što je prošle godine Advent u Zagrebu, jedna od najpoznatijih domaćih manifestacija, bio održan u znatno skromnijem izdanju u odnosu na one na kakve smo navikli, Grad Zagreb potvrdio je kako se omiljeno zimsko događanje ove godine vraća u punom sjaju! Zagrebački advent tradicionalno će započeti paljenjem prve adventske svijeće na centralnom gradskom trgu kod Manduševca, a službeno će trajati od 26.11.2022. do 07.01.2023. godine. Nakon dvije godine života u novom normalnom, na gradske ulice vraća se smijeh, glazba, ljupke drvene kućice i sve ono što će nas uvijek očarati…

Omiljeni gradski punktovi 26. studenog ponovno će postati mjesto okupljanja za sve one željne dobre zabave, ukusne hrane, finog pića,  bajkovitog uređenja i predivnog, adventskog raspoloženja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Beli Zagreb Grad (@beli.zagreb.grad)

 

Grad Zagreb ove godine osmislio je novi koncept adventskih manifestacija. Ovogodišnji program službeno starta u subotu, 26. studenog, a tradicionalna (i obožavana!) božićna ponuda vraća se u nikad ljepšem i raznovrsnijem ruhu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zagreb Events (@zagrebackidogadaji)

Simbol grada – zagrebačka špica, u narednom će razdoblju postati Adventska špica koja će se pretvoriti u božićnu čaroliju prepunu drvenih adventskih kućica, lampica, drvenih orašara, umjetničkih instalacija i ukrašenih jelki u čijim će ljepotama uživati sve generacije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zagreb Facts (@zagrebfacts)

Omiljene adventske kućice koje će predstaviti svoje blagdanske specijalitete vraćaju se na Tomislavac, koji će postati i središte zimske idile povratkom obožavane atrakcije za sve uzraste – klizališta, poznatog kao Ledeni park.

Još jedan klasik zagrebačkog adventa zasigurno je i romantični Zrinjevac, na koji će se također vratiti adventske kućice.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ledeni Park (@ledenipark)

Mnogima omiljeno tradicionalno Fuliranje vraća se u drugačijem i očaravajućem ruhu. 11. izdanje najpopularnijeg adventskog događanja vraća se na staru (i dobro poznatu!) lokaciju – Strossmayerov trg, ali će ostati i na očaravajućoj terasi Oleander poznatog hotela Esplanade, koja je ugostila prošlogodišnje jubilarno izdanje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Fuliranje (@fuliranje)

Osim ukusne hrane, finog pića i bajkovitog uređenja, posjetitelji će svakog dana do kraja prosinca moći uživati i u bogatom glazbenom programu, i to pod novim nazivom – Fooling Around!

Najljepše dekoracije koje čekamo kroz čitavu godinu bit će postavljene na Trgu bana Jelačića, a nemoguće će biti zaobići i najljepše viseće dekoracije i mirise bogate gastronomske ponude na Europskom trgu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Fuliranje (@fuliranje)

Svi putevi u konačnici će voditi do Gornjeg Grada, gdje nas očekuje povratak Adventa u Tunelu Grič koji će postati kulisa najromantičnije božićne priče, kao i Mjesečevog vrta u parku Bele IV.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zagreb Tourist Board (@zagrebtourist)

S romantičnom atmosferom, neodoljivim mirisima i okusima tradicionalnog blagdanskog jela i pića, zahvaljujući posebnoj scenografiji u retro stilu, ovogodišnje izdanje Adventa kod Matoša nastavlja tradiciju, ali i nudi brojne novitete.

Poznati fotopunktovi, kao što su prozor s najljepšim pogledom na Zagreb, bezbroj lampica i minijaturnih rekvizita već su uvršteni u najfotografiranije lokacije u Gradu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marija Nikšić (@ormarija)

Ljubitelji dobre glazbe ponovno će uživati na najzabavnijem punktu – BAŠ NAŠ Advent na čarobnom Gradecu i ovih blagdana raspametit će vas sjajnim programom i zabavom koja ne prestaje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zagreb Tourist Board (@zagrebtourist)

Najveća novost ovogodišnjeg Adventa zasigurno je širenje božićne zabave na druge gradske četvrti. Tako će Stara Vlaška postati nova adventska lokacija, a inspiracija za dekoraciju ove poznate zagrebačke ulice pronađena je u legendarnom književniku Augustu Šenoi, koji je radnju svojih romana smjestio upravo na ulice Gornjeg i Donjeg grada.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Julien Duval (@julienduvalphoto)

Uz to, blagdanska atmosfera uljepšat će sljedeće lokacije u gradu: Trg Franje Tuđmana (Črnomerec), Kvaternikov trg (Maksimir), Trg Krešimira Čosića, Palinovečka ulica (Trešnjevka), Trg Ivana Kukuljevića (Stenjevec), Park 101. Brigade HV (Vrapče), Trg Dragutina Domjanića, Ninska ulica (Sesvete), Peščenica kod MO Kozari Bok, Trg Ivana Meštrovića, Trg Ane Rukavine, Kod nove žičare u Podsljemenu, Brezovica kod igrališta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zagreb Tourist Board (@zagrebtourist)

Detaljan program i aktualne informacije dostupne su na službenim stranicama Grada Zagreba.

Foto: Instagram

Slični članci