Make your day different

Logo Cover

Zagrebačka špica preselila se u reciklažno dvorište Žitnjak! Iva Todorić stigla u military izdanju, Marta Fernandes s Chanelovom torbicom mamila uzdahe…

Do zadnjeg trenutka tajno, reciklažno dvorište Žitnjak danas u podne postalo je modna pista još jedne dizajnerske priče dobro poznatog hrvatskog modnog tandema, Aleksandra Šekuljice i Ivana Tandarića. Reviju ni ovaj put nisu propustile osobe iz javnog života Hrvatske pa su tako iz prvih redova u ovom modnom presjeku uživali i neki koje dugo nismo vidjeli. Marta Fernandes da Silva, supruga proslavljenog nogometaša Juniora Fernandesa da Silve, sa skupocjenom Chanelovom torbicom mamila je uzdahe trendseterica, a najviše pozornosti ukrala su preslatka dječica Doris Pinčić, kćerkica Gita i sin Donat Rogoznica. Reviju je pratila i Matija Vuica, Tihana Harapin Zalepugin, sestre Boudoir, Antonija Blaće, Doris Pinčić, Lejla Filipović, Olja Vori, Ida Prester, Uršula Tolj, Borna Rajić, Ivana Mišerić, Josipa Pavičić, Iva Todorić, Nabilah Harron, Ana Miščević, Tomislav Petranović, Dalibor Petko, Stefan Orlić, Neven Ciganović te brojni drugi.

Ovoga puta dizajnersk dvojac Elfs pripremio je reviju ‘Slow down, go green’ koja istoimenu kolekciju za jesen/zimu 2021 fokusira na promišljenu domaću proizvodnju i održivi pristup modi, a sudeći prema prvim reakcijama brojnih modnih zaljubljenika, ELFSI su još jednom pogodili te pokazali kako istovremeno biti moderan i odgovoran.

  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
Marta Fernandez

Kako to obično i biva, kada je riječ o ELFSIMA, ovaj modni događaj predstavlja potpuni odmak od uobičajenog, smjestivši dizajnersku modu u nesvakidašnju okolinu – reciklažno dvorište koje je okupilo brojne uzvanike, ljubitelje mode te njihove vjerne prijatelje.

Sinergijom neobične lokacije i upečatljivih odjevnih komada, dvojac je želio naglasiti da je modna industrija jedan od najvećih zagađivača na svijetu, ali i da je s održivim pristupom modi, itekako moguće biti odgovorno moderan.

Iva Todorić

 

 
Iva Todorić

ELSFI su prikazali potpunu kolekciju s kojom ostaju vjerni svom modnom rukopisu te filozofiji. Nosivim bezvremenskim klasicima, potvrđuju da ne samo da propagiraju održivost i promišljenost, već da to upravo i nude.

U kolekciji se eklektičnim stylinzima izmjenjuju svečane haljine i futurističke jakne, a zastupljena je čitava paleta zagasitih boja, s mnoštvom nijansi starog zlata, bronce i zelene. Jedan od glavnih aktera je klasični sako koji u dizajnerskom smislu zaokružuje poruku usporavanja i principa vraćanja mode na tvorničke postavke, ali na vrlo zanimljiv i razigran način.

Borna Kotromanić

Najzastupljeniji model u kolekciji su haljine na preklop, koje su s godinama postale zaštitni znak dizajna ELFSA, a koje njihove klijentice posebno vole jer se s lakoćom mogu prilagoditi svakom stilu te liniji tijela.

Odjevne kombinacije upotpunjene su malim i micro torbicama, a podići će gotovo sve jesenske i zimske outfite. Dio kolekcije izrađen je od recikliranih materijala, a tijekom proizvode, sav se otpad donira Zadruzi Humana Nova, koji se potom prerađuje.

Tihana Harapin Zalepugin

Reviju ni ovaj put nisu propustile osobe iz javnog života Hrvatske pa su tako iz prvih redova u ovom modnom presjeku uživali Matija Vuica, Tihana Harapin Zalepugin, sestre Boudoir, Antonija Blaće, Doris Pinčić, Lejla Filipović, Olja Vori, Ida Prester, Uršula Tolj, Borna Rajić, Ivana Mišerić, Josipa Pavićić, Marta Fernandez, Iva Todorić, Emina Pršić, Danijela Pintarić, Ivana Delač, Nina Slamić Gudeljević, Nabilah Harron, Ana Miščević, Tomislav Petranović, Dalibor Petko, Stefan Orlić, Neven Ciganović te brojni drugi.

Elfs, Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić

ELFS poziva svoje klijentice da svu odjeću koju ne poklone ili ne prekroje, odnesu u najbliže reciklažno dvorište.

Pogledajte FOTO galeriju:

 

Tihana Harapin Zalepugin
Ana Miščević
Uršula Tolj
Matija Vuica
Nabilah Harron

 

Doris Pinčić s djecom, kćerkicom gitom i sinom Donatom
Ivana Delač

 

sestre Budoar
Antonija Blaće
Josipa Pavičić
Dalibor Petko i Ivana Mišerić
Olja Vori
Lejla Filipović
Ida Prester

 

Neven Ciganović

 

Ivana Mišerić

Elfs

FOTO: Press Wall i corneri:  John Pavlish i Filip Popović
Revija: photo Goran Čižmešija

Slični članci