Make your day different

Logo Cover

Za rastopiti se: Supruga golmana Dominika Livakovića oduševila prvim (neodoljivim!) fotkama sinčića, a tek kad mu vidite kosicu…

Dominik Livaković, golman turskog Fenerbahçea i njegova supruga Helena Matić, magistrica industrijskog dizajna, 6. siječnja postali su roditelji prvog djeteta, a nakon što je hrvatski reprezentativac podijelio prvu (intimnu!) fotografiju njihove tročlane obitelji i otkrio da je sinčić stigao kao najljepši poklon uoči njegovog 29. rođendana, divnim fotografijama pohvalila se i ponosna mama Helena Matić…

Dominik i Helena za doček Nove otkrili su kako u Zagrebu provode vrijeme, u šetnji sa svojim psićem. Tada još nitko nije mogao naslutiti kako će za samo šest dana supruga slavnog golmana na svijet donijeti njihovo prvo dijete.

Uspješni vratar prvu fotografiju sinčića objavio je večer uoči svog 29. rođendana, stoga su mu brojni pratitelji i obožavatelji u komentarima čestitali na najljepšem daru koji je mogao zamisliti. Dva tjedna kasnije lijepim se fotografijama na Instagramu pohvalila i ponosna mama, a iste su izazvale salve oduševljenja.

Instagram Story/screenshot
@helenamatic

 

 

Objavljene fotografije otkrivaju samo djelić, pa je tako Helena ipak odlučila sačuvati dio privatnosti svog novorođenog sina, sakrivši njegovo lice. Fotografije pokazuju sinčića odjevenog u bijeli kompletić koji mu otkriva stopala, a mnoge je oduševila njegova gusta kosica.

Helena Livaković, koju su domaći mediji prozvali hrvatskom Meghan Markle, rodila je u zagrebačkoj Petrovoj bolnici, a porodila ju je iskusna ginekologinja Velena Radošević kojoj su povjerenje ranije poklonile i brojne druge poznate dame, među kojima su Maja Šuput, Izabel Kovačić i Jelena Perčin. Samu trudnoću par je vješto čuvao u tajnosti.

Par je sinčiću odlučio nadjenuti ime Joakim. Ono ima duboko značenje i bogatu povijest, a njegovo porijeklo seže sve do Starog zavjeta. Joakim, ili Joachim na hebrejskom, znači ‘Jahve (Bog) je pripremio’ ili ‘Jahve (Bog) će uspostaviti’. Ovo ime se u Bibliji spominje u kontekstu lika Joakima, oca Djevice Marije i djeda Isusa Krista. Prema kršćanskoj tradiciji, Joakim i njegova supruga Ana bili su sveti roditelji Djevice Marije.

Podsjetimo, bivši vratar zagrebačkog Dinama i lijepa Helena upoznali su se preko zajedničkog prijatelja, a zajedno su od 2017. godine. Žive na Maksimiru, skupa sa psićem Cruzom, čije fotografije često dijele na društvenim mrežama.

Svoju ljubav okrunili su brakom u lipnju 2022. godine, u zadarskoj katedrali Sv. Stošije, nakon čega su se sa brojnim uzvanicima uputili prema hotelskom resortu u obližnjim Petrčanima, gdje se slavlje nastavilo do jutarnjih sati.

Za svoj prvi photoshooting kao supružnika, par je odabrao morske kulise Zadarskog arhipelaga kojim su jurili u vintage Riva Ariston gliseru od mahagonija. Riječ je o prvom luksuznom brendu u svijetu nautike, čiji brodovi osvajaju mnoge jet-setere, a njihova fotogeničnost iskazala se i u mnogim filmovima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Helena Livaković (@helenamatic)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Helena Livaković (@helenamatic)

Foto: Instagram/screenshot Instagram Story

Slični članci