Make your day different

Logo Cover

Volite true-crime žanr? Na Netflix je ovih dana stigla dokumentarna serija ‘Murdaugh Murders: A Southern Scandal’ o zločinu koji je šokirao Ameriku

Serije i filmovi temeljeni na stvarnim, zastrašujućim događajima kao što su ubojstvo i kriminal, tijekom posljednjih nekoliko mjeseci izazvali su pravu pomamu među gledateljima. Krajem veljače na popularnu streaming platformu Netflix stigla je nova, poprilično uznemirujuća priča s američkog juga, koja problematizira šokantan obiteljski zločin. Trodijelna serija ‘Murdaugh Murders: A Southern Scandal’ prati slučaj lokalnog moćnika Alexa Murdaugha koji je osuđen za ubojstvo supruge i sina, a nemilosrdna priča o moći, novcu i vlastitom prosperitetu neće vas ostaviti ravnodušnima…

Nije nikakva tajna da true-crime žanr posljednjih nekoliko godina živi svoj vrhunac, što mu je omogućio streaming svijet koji je po prvi put stvorio prostor za pričanje priča u čijem su fokusu stvarni ljudi.

Iako se najpopularnije serije tog žanra bave serijskim ubojicama, nestalim osobama ili čak catfish prevarama, tema nove dokumentarne serije ‘Murdaugh Murders: A Southern Scandal’ su moć i novac, ali i nemilosrdan zločin koji je šokirao Ameriku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

 

Objavu dijeli Netflix Japan | ネットフリックス (@netflixjp)

Alex Murdaugh bio je istaknuti član zajednice i odvjetnik iz South Caroline, pripadnik cijenjene obitelji koja je nosila status gradske aristokracije te poznati odvjetnik.

Loza Murdaugh bila je neokaljana skandalima, pripadnici te obitelji bili su cijenjeni u društvu i živjeli su iznad prosjeka – sve do 2019. godine kada ih je zadesio prvi skandal u nizu, koji je potvrdio da ipak nisu nedodirljivi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The Laci Peterson case (@lacipetersoncase)

U seriji upoznajemo Alexa Murdaugha, utjecajnog odvjetnika koji je sa suprugom Maggie dobio dvojicu sinova, Bustera i Paula. Fokus prve epizode u potpunosti je na Paulu, tinejdžeru koji ne želi ići utabanim putem svojeg brata, oca, djeda i pradjeda i raditi u odvjetničkom društvu, već se želi zabavljati, izlaziti i ponašati kao tipičan tinejdžer.

Ono što nije tipično je količina alkohola koju konzumira na zabavama te nova, nagla osobnost koju poprimi kad je pod utjecajem alkohola. Zbog prekomjerne konzumacije alkohola dolazi do brodske nesreće u kojoj je sudjelovao s pet prijatelja, a od kojih jedna djevojka nikada ne ispliva na obalu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli VandyPop 🍿 🎬 🎟 🎶 📺 (@vandypop)

Paul Murdaugh najprije naziva svog oca koji se veoma brzo pojavljuje u bolnici pokušavajući okolnosti koje su dovele do nesreće zataškati kako bi ugled obitelji ostao neokrznut.

Zbog kobnih posljedica, nitko iz obitelji ne pristaje na to, čime započinje krah ove moćne obitelji. Skandali se uskoro počinju nizati jedan na drugoga, a na vidjelo izlaze brojne činjenice.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli WJCL NEWS (@wjclnews)

Alex Murdaugh dvije godine kasnije postaje upleten u dvostruko ubojstvo svoje sina Paula i supruge Maggie, zločin za kojega ga se trenutno tereti. Interes javnosti za slučaj pada ove imućne obitelji ne jenjava, stoga ne čudi se popularni streaming servis odlučio na obrađivanje upravo ovog recentnog slučaja koji će zasigurno zadovoljiti sve ljubitelje true-crime žanra.

Pogledajte TRAILER:

 

Pripremila: Tara Musulin
Foto/video: Instagram/YouTube

Slični članci