Make your day different

Logo Cover

Vijenac od sušenih agruma upečatljiva je dekoracija koja će svima zapeti za oko, a možete je s lakoćom napraviti u udobnosti vlastitog doma

Trgovine vrve od senzacionalnih božićnih ukrasa, no koliko god oni bili primamljivi, oni ručno rađeni uvijek imaju posebnu čar. Sušene naranče već su godinama jedan od najljepših simbola Božića, a mogu se upotrijebiti za izradu raznih dekoracija koje oduzimaju dah. Ako ste raspoloženi za malo kreativnog rada, bacite se na izradu vijenca od sušenih agruma koji obara s nogu na prvi pogled…

Sušeni agrumi postali su jedan od božićnih sinonima, a gotovo da nema kućanstva u kojem već nisu dobili svoje mjesto. Jednostavni i povoljni za izradu, ovi slatki ukrasi mogu se iskoristiti na razne načine, ali i pretvoriti u još efektnije dekoracije.

U moru ideja s Instagrama, posebno nas se dojmio vijenac izrađen od sušenih naranči, grejpa, limuna i limeta koji se može postaviti doslovno bilo gdje, a posebno će uljepšati blagdanski stol, policu ili ulazna vrata.

@lesnoj.veresk

Odlučite li samostalno sušiti voće, potrebno ga je narezati na tanke kriške, poslagati na lim obložen papirom za pečenje i sušiti na 75°C oko dva sata. Potom okrenite svaku krišku i sušite ih još dva sata.

Za izradu vijenca trebate:

 
  • sušene agrume
  • ljepilo (najbolje u ‘pištolju’)
  • komadić vrpce (po želji)
@lesnoj.veresk

Na radnoj površini najprije načinite krug od kriški grejpa koje su najveće. Zalijepite ih jednu za drugu pomoću vrućeg ljepila i pričekajte da se malo učvrste. Na njih poslažite kriške naranče, koje su nešto manje od grejpa.

Zalijepite ih. Kada se osuše, poslažite posljednji red od najmanjih kriški agruma i zalijepite. Ako ovaj vijenac želite objesiti na vrata, na stražnju stranu zalijepite komadić vrpce.

@yummyorhealthy

Foto: Instagram

Slični članci