Make your day different

Logo Cover

VIDEO/FOTO: Veliki uspjeh dizajnerice Kristine Burje, njezin ‘Krie Design’ nakon Rima osvojio i Dubai

U Dubaiju je održan Arab Fashion Week za koji je dobila pozivnicu i hrvatska dizajnerica Kristina Burja. Revije su održane na legendarnom brodu Queen Elizabeth 2. Zapravo nije novost da Krie Design održava revije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, prije dvije godine predstavila je kolekciju u Abu Dhabiju, u sklopu Green Fashion Weeka,  ali biti dio Arab Fashion Weeka zaista je posebna čast za dizajnera, pogotovo ako znamo koja modna pravila vrijede u tom dijelu svijeta, ali i koliko Arapkinje vole europsku modu.

Arab Fashion Week ove godine održan je u dva grada, prvi put u Riyadhu i šesti put u Dubaiju, koji je mnogo otvoreniji grad za sve što dolazi iz Europe. Svjetska modna scena sa zanimanjem je pratila što će se prikazati na revijama u Riyadhu i Dubaiju.

A post shared by fb KRIE (@kriedesign) on

‘Moram priznati da sam prvi put u životu imala veliku tremu stvarajući novu kolekciju. Htjela sam napraviti kolekciju koja se nadovezuje na moj rad, veliča cosmopolitsku ženu svjesnu svoje posebnosti. Predstavila sam stilizirana odijela,  koja s prepoznatljivim Krie detaljima i zanimljivim teksturama tkanina izgledaju drugačije i  atraktivno te haljine. Posebni plisirani akcenti, perje koje daje notu glamura te pomalo teatralni šlepovi ono su što čini kolekciju drugačijom.  Mislim da sam prema reakcijama buyera i modnih znalaca, koji su bili prisutni na ovom događaju, pokazala upravo ono što modni svijet današnjice želi vidjeti. Naime tijekom boravka snimali smo TV emisiju čiji su protagonisti bili dizajneri ArabFW i vodeći svjetski buyeri. Tema emisije bila je -što modni brend treba ponuditi da bi bio konkurentan?
Nakon modne revije dobila sam pohvalu od predstavnika jedne od najutjecajnijih modnih kuća na tom području Harvey Nichols  da upravo moj brand ima sve značajke o kojima smo govorili u emisiji; prepoznatljivost, neke još nikada viđene detalje-što je u modi danas gotovo nemoguće  i ‘the story’ ,dublju pozadinu – referirajući se na činjenicu da je Krie design predstavnik Green Fashion Weeka  i proizvodi u skladu s održivim razvojem.-ispričala je  dizajnerica Kristina Burja, koja stvara svoj prepoznatljiv, internacionalni modni potpis nastupajući na mnogim svjetskim pozornicama, ali pozivnica za ovaj modni događaj posebno ju je razveselio jer se radi o modnom tržištu koje ne otvara vrata svakome.

Kristina Burja

Foto: Press/Instagram

Slični članci