Make your day different

Logo Cover

VIDEO: Želite postići besprijekoran i prozračan look? Otkrili smo trik za nanošenje pudera koji garantira ujednačen izgled bez razmazivanja

Malo koja žena izbjegava puder preskače puder prilikom šminkanja. Prvenstvena namjena mu je prekrivanje nesavršenosti na licu i izjednačavanje tena, no on služi i za isticanje ostatka šminke na licu te djeluje kao podloga za konturiranje. Kako biste postigli besprijekoran, prozračan i prirodan look, isprobajte trik u koji se kunu brojne beauty ovisnice, a bit će vam potreban samo jedan make-up kist…
 

Puder u načelu služi kako bi osigurao prirodan make-up look, no granica između pretjerivanja i umjerenog nanošenja zna biti vrlo tanka. 

Iz tog razloga nijedan savjet u šminkanju nije na odmet, a usto se ponekad čini da se više isplati uložiti u alate za nanošenje pudera nego u sam kozmetički proizvod. 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli A l e n a E s i p o v a (@esipchenish)

U skladu s tim, profesionalni vizažisti otkrili su metodu nanošenja pudera koja jamči savršen i prozračan izgled pod nazivom stippling tehnika. 

U slučaju da već niste čuli za ovu tehniku, sigurno će vam postati omiljena, jer uz malu količinu pudera osigurava jednolično i kvalitetno prekrivanje. 

Alternativni naziv ovoj tehnici je tapkanje proizvoda, a za prakticiranje bit će vam potrebna make-up četkica s dvije boje koja pruža ujednačeno nanošenje pudera. 

Dlake su joj rjeđe raspoređene i stanjuju se prema vrhu, dok sam izgled četkice podsjeća na trapez. Pravi razlog za ulaganje u ovaj tip četkice je mogućnost nanošenja tekuće šminke, kao i one u kamenu. 

Osim što ćete pomoću nje i odgovarajućeg pudera stvoriti savršenu podlogu, možete je upotrijebiti i za stavljanje rumenila, bronzera ili highlightera. 

Stippling tehnika izvodi se tako da stavite malu količinu tekućeg pudera na vanjski dio ruke ili na make-up paletu te lagano utapkajte četkicu u puder da prekrije svjetliji dio. 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

Zatim laganim tapkanjem nanesite puder na lice, prvo na problematične dijelove, a potom i na ostatak. Kad prekrijete cijelu površinu lica tapkanjem, nježnim kružnim pokretima razmažite ostatke proizvoda. 

Tako ćete stvoriti savršenu bazu za ostatak šminke, no vizažisti upozoravaju da ne nanosite puder tamo gdje planirate staviti korektor kako biste izbjegli cakey efekt. To se posebno odnosi na područje ispod očiju. 

Pogledajte VIDEO:

 

Pripremila: Tara Musulin
Foto/video: Instagram/YouTube

Slični članci