Make your day different

Logo Cover

VIDEO: Robert Sever novu poslovnu odjeću A1 Hrvatska kreirao u netipičnoj kombinaciji boja (i tekstura!) s pravom dozom mladalačke lepršavosti

Omiljeni dizajner dama koje drže do stila pobjednik je natječaja kojim je A1 Hrvatska tražio rješenje za svoju novu poslovnu odjeću  – njegova nostalgično-trendovska kombinacija pobrala je simpatije žirija, a na putu je da osvoji i klijente tvrtke A1 Hrvatska. Pogledajte prvi kako to izgleda u stvarnosti!

Konačno! Bila je to prva riječ koja se začula u prodajnom centru A1 Hrvatska na početku zagrebačke Gajeve ulice u trenutku kada su njegove djelatnice ugledale prve primjerke nove službene odjeće.

 
 
 
 
 
 

Tri mjeseca nakon raspisivanja natječaja za dizajn, na koji se prijavilo 32 dizajnera i dizajnerska tima te predložilo skoro pedeset rješenja, nakon tjedana intenzivnog pregledavanja skica, odabira finalista i izrade oglednih primjeraka poslovne odjeće, poznat je i pobjednik.

Robert Sever

Riječ je o Robertu Severu, jednom od najkreativnijih imena domaće modne scene, i njegovoj specifičnoj interpretaciji korporativne odjeće.

  Advertisement
  Advertisement

‘Odjeća uvijek mora biti funkcionalna i praktična, a ako se radi o brandu koji je afirmiran kao A1, onda cijeli vizual mora biti na visokom nivou’, priča Robert, pa dodaje: ‘Zadržao sam klasične elemente kao što su košulja i hlače, a s dodatnim elementima lako funkcioniraju na različitim temperaturama i u različitim godišnjim dobima. U ženskom outfitu je dodan i blejzer koji se može nositi na košulju ili zasebno, što daje posebnu dinamiku cijelom rješenju.’

 
Robet Sever i tim A1 Hrvatska

Izrađene u dvije nijanse plave boje s karakterističnim crvenim detaljima na šavovima, njegove su košulje – i muške i ženske – vrlo neformalan, a opet prepoznatljiv element koji će se lako isticati i jednoga dana kada ne budemo kontrolirali broj osoba u zatvorenom prostoru.

 
 

Posebni dodatak za ženske djelatnice je blejzer, na kojem je kopčanje zamijenjeno preklopom i pojasom koji se veže, i uspješan je spoj ozbiljnosti i neformalnosti.

Nikolina Vratić, prodajna savjetnica u A1 shopu

Uostalom, kao i cijela kako ženska, tako i muška odjeća  – plava boja i inače se veže uz ozbiljnost, dok je krojevima i materijalima naglašena opuštenost, u neku ruku čak i neformalnost. Dugogodišnje crne uniforme koje su dugo bile standard u A1 Hrvatska ovim su postale prošlost.

Advertisement
Advertisement

‘Natječajem Ti kreiraš nastojali smo povezati dvije zadaće – brigu o zaposlenicima i zajednici u kojoj poslujemo’, kaže Jasmina Alijagić, stručnjakinja za brend strategiju A1 Hrvatska, pa nastavlja: ‘Bilo nam je važno da natječajem za novu radnu odjeću podržimo hrvatski dizajn i tekstilnu industriju, ponajprije obrte i male tvrtke. Stoga smo natječaj namijenili prvenstveno dizajnerima, koji spadaju u grupu malih poduzetnika (SoHo), čiji su biznisi podosta pogođeni aktualnom pandemijom. Nova poslovna odjeća A1 Hrvatska, osim što simbolizira naš pogled u budućnost na krilima domaće kreativnosti i inovativnosti, domaćeg dizajna i hrvatske proizvodnje, time je okićena i etiketom društvene odgovornosti.’

Jasmina Alijagić

Naime, cijeli je natječaj Ti kreiraš dio odrađen kao dio programa Čini pravu stvar, kojim A1 Hrvatska nastoji na odgovoran i poticajan način doprinijeti boljitku zajednice.

‘Nadamo se da smo natječajem za dizajn nove službene odjeće pokazali što domaća kreativnost može učiniti, a vjerujemo kako smo i suradnjom s tvrtkom Naftalina, u kojoj su nastali ogledni primjerci i koja će šivati poslovnu odjeću za više od 200 naših djelatnika, tekstilnoj industriji dali dodatni poticaj i vjetar u leđa’, kaže Jasmina Alijagić.

A1 Hrvatska

Pogledajte VIDEO:

Foto / Video: promo

Slični članci