Make your day different

Logo Cover

VIDEO: Ova maska za lice iz kućne radinosti hit je na TikToku! Baza joj je prehrambeni sastojak koji jamči mladolik, svjež i zdrav izgled lica

Azijatkinje su nadaleko poznate po mladolikoj, elastičnoj i sjajnoj koži lica, a njihova tajna krije se u jednom sastojku – rižinom brašnu. Ova namirnica već se dugo upotrebljava kao baza za kozmetičke proizvode koji u kratkom roku pružaju vidljive rezultate. TikTokom kruži recept za učinkovitu masku koja čini čuda za izgled i zdravlje kože lica…

TikTok je neiscrpan izvor informacija u svijetu ljepote, a u posljednje vrijeme svi su ludi za maskom za lice koju možete sami napraviti kod kuće. Riječ je o maski na bazi rižinog brašna i meda.

Rižino brašno istinski je saveznik ljepote. Obiluje antioksidansima, a njegova kemijska struktura slična je strukturi ceramida koji su u koži zaduženi za zadržavanje vlažnosti.

@heatherly.dawn

Neke od bioaktivnih komponenti riže, uključujući ferulinsku kiselinu, PABA i ekstrakte fitinske kiseline, koriste se u proizvodima za posvjetljivanje tamnih mrlja na koži, piling i zaštitu od UV zraka. Zbog svoje mekoće, lako se stapa s kožom i regulira lučenje sebuma.

Zahvaljujući ovim svojstvima, sve više beauty ovisnica koristi rižino brašno za pripremu maski za lice, a jedna od njih hit je na TikToku. Kombinacija meda i rižinog brašna glavna je baza ove maske, a možete je obogatiti i mlijekom. Ako ste alergični na pelud, izbjegnite med jer može izazvati kožnu reakciju.

@fusunlindner

Potrebno vam je:

žlica meda
2 žlice rižinog brašna
žlica mlijeka (opcionalno)

Pomiješate sve sastojke u manjoj posudici dok ne dobijete gustu, ali mazivu smjesu. Nemojte koristiti metalnu žlicu, jer med u doticaju s metalom gubi pozitivna svojstva. Možete upotrijebiti drvenu ili plastičnu žlicu.

Nanesite masku na lice pomoću kista ili špatulice. Budite pažljivi prilikom nanošenja na područje oko očiju kako ne bi došlo do iritacije. Masku držite na licu 15-20 minuta, umasirajte prstima ili čistim ručnikom pa dobro isperite.

Pogledajte VIDEO:

@sabrinatubic

#fyp #skintok #tiktoksalon #sabrinatubic #hacks #skinhack

♬ Shakira: Bzrp Music Sessions, Vol. 53 – Bizarrap & Shakira

Foto: Instagram / Video: TikTok


Slični članci