Make your day different

Logo Cover

VIDEO: Leona Paraminski iskreno progovorila o teškom putu do majčinstva i potpomognutoj oplodnji: ‘Bilo je vrlo emotivno, valovi osjećaja…’

Prije dvije godine obitelj Leone Paraminski i Tina Komljenovića postala je bogatija za jednog člana – kćerkicu kojoj su nadjenuli ime Liv. Hrvatska glumica s američkom adresom svoje prvo dijete donijela je na svijet u istoj bolnici u Santa Barbari u kojoj je vojvotkinja Meghan Markle rodila djevojčicu Lilibet Dianu, a sada je iskreno priznala kako joj je put do majčinstva bio neizvjestan. Lijepa Zagrepčanka, koja naveliko razmišlja o povratku u domovinu, gostovala je u podcastu podcastu Lane Gojak Bajt i iskreno progovorila o potpomognutoj oplodnji kojoj se podvrgnula, ali i otkrila što se u njoj promijenilo otkako je postala majka…

Glumica Leona Paraminski i doktor elektrotehnike Tin Komljenović ponosni su roditelji kćerkice Liv, koja je u rujnu navršila dvije godine.

Popularna 44-godišnja glumica svoju mezimicu dobila je zahvaljujući potpomognutoj oplodnji, a u nedavnom razgovoru s Lanom Gojak Bajt dotakle se teme trudnoće i poroda, kao i dosadašnjeg iskustva majčinstva.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Leona Paraminski (@leonaparaminski)

Hrvatska glumica s američkom adresom trenutačno boravi u rodnom Zagrebu, u koji se planira vratiti s obitelji, a vrijeme između uživanja s prijateljima i članovima obitelji iskoristila je za gostovanje u podcastu kolegice i glumice Lane Gojak Bajt, u kojem se dotaknula teme medicinske oplodnje i dolaska njezine dvogodišnje kćerkice Liv.

Kako je istaknula, put do trudnoće bio je dugotrajan i često odgađan zbog prevelikog obujma posla, no želja za majčinstvom sve je više rasla.

‘Dugo sam čekala, nije mi se događalo da ostanem trudna, ali nisam puno obraćala pažnju na to jer sam bila više zaokupljena poslom, a onda kad smo se preselili u drugu državu definitvno nije bilo vrijeme za dijete. Mislim, meni je bilo vrijeme za dijete jer sam tada imala 35 godina, ali okolnosti nisu bile takve da nije bilo jednostavno imati dijete negdje gdje moraš prolaziti sve ispočetka. Onda sam to sve prolongirala i onda se sve dogodilo možda prekasno, ali bitno je da se dogodilo, da se Liv rodila’, započela je zgodna plavuša.

Pogledajte VIDEO:

‘Kad malo bolje promislim moj put nije bilo toliko težak. Bilo je svega par ‘rundi’ IVFa zapravo tako da to nisu bile godine mučenja nego prirodno jednostavno nije išlo i onda kad sam odlučila da me karijera više ne zanima, da ne mogu zamisliti svoj život bez djeteta, onda sam rekla – to je to. Tada se dogodila pandemija covida pa nije bilo smisla letjeti na drugi kraj svijeta i to raditi, ali sam odlučila napraviti ovdje jer je bolja komunikacija, manje košta, a i doma sam. Htjela sam prvo vrijeme nakon rođenja djeteta provesti tu i da ga začeti’, iskreno je priznala i prisjetila se samog iskustva potpomognute oplodnje.

Na proces se odlučila opovrgnuti u rodnoj Hrvatskoj. ‘Svakoj ženi je to emotivno zahtjevno, iscrpljujuće. Valovito je jer imaš oscilacije sreće, iznenađenja, promjena, padova, zbilja nije lako’, objasnila je te nadodala kako je to fizički težak put zbog uzimanja lijekova i popratnih tegoba.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Leona Paraminski (@leonaparaminski)

Otkrila je i kako je izgledao njezin porod – koji nije bio onakav kakvim ga je zamišljala. ‘To je kod nas sve jako dugo trajalo, 40 sati sam se zbilja izmučila. Srećom, Tin je bio tamo sa mnom, sve je prošao. Tako da, skoro me je on porodio. Onda sam završila na hitnom carskom rezu i onda je Liv došla. Nisam to očekivala. Mislim da kad bi ljudi imali osjećaj što ih sve čeka, nikad se ne bi ni odlučili na djecu. Naravno da boli i da nije ugodno, ali život donosiš na svijet i sve se to zaboravi’, istaknula je glumica.

Usto,  junakinja serije ‘Obični ljudi’ priznala je kako smatra da je predugo čekala s majčinstvom, a ono što je posebno veseli jest činjenica da je njezina mlađa sestra rodila u isto vrijeme.

‘Poseban je osjećaj kad dobiješ dijete koje si toliko dugo čekao, a onda i tvoja sestra, odnosno ona prije mene’, zaključila je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Leona Paraminski (@leonaparaminski)

Leona Paraminski svoju kćerkicu na svijet je donijela 4. rujna, nekoliko dana nakon što je proslavila svoj 42. rođendan.

Tina Komljenovića, doktora elektrotehnike i ljubav svog života, glumica je upoznala prije gotovo 17 godina, a nedugo zatim među njima je zaiskrilo te su postali nerazdvojni.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Leona Paraminski (@leonaparaminski)

Prije nekoliko godina junakinja filma ‘Tulum’ i njen životni suputnik odlučili su preseliti ‘preko Bare’ i od tada žive u Santa Barbari u Kaliforniji, gdje on radi kao znanstveni istraživač, no za magazin Story nedavno je otkrila kako se ipak planiraju vratiti kući.

Poznati supružnici svoju ljubav okrunili su brakom 2012. u strogoj tajnosti na očaravajućem karipskom otoku Saint Lucia nakon tri godine skladne veze.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Leona Paraminski (@leonaparaminski)

Popularna glumica na svoj veliki dan blistala je u prekrasnoj vjenčanici s potpisom domaćeg dizajnera Borisa Pavlina, a svom odabraniku zaklela se na vječnu ljubav bez prisustva kumova, obitelji i prijatelja.

Pripremila: Tara Musulin
Foto/video: Instagram/YouTube

Slični članci