Make your day different

Logo Cover

VIDEO: Lana Klingor Mihić otkriva genijalni recept kako s lakoćom pripremiti pitu od sira. I da, to nije znanstvena fantastika!

Jeste li već vidjeli genijalne VIDEO recepte iz kuhinje (i s potpisom!) Lane Klingor Mihić, pjevačice, PR stručnjakinje, majke troje djece i supruge? Spretna Lana, koja svoje uratke objavljuje pod znakovitim imenom ‘sLANA KUHArica’ ugostila nas je u svojoj novoj, prelijepoj i funkcionalnoj kuhinji, a za čitatelje COVER STYLE portala otkrila kako uvijek i iznova može usrećiti tatu, razvući tijesto i pripremiti savršenu pitu od sira, a da, nakon svega, kuhinja bude blistava. Iz njezinog video uratka shvatit ćete da sve možete uraditi s lakoćom i da nešto što vam se čini komplicirano zapravo nije znanstvena fantastika… Uživajte, mi jesmo!

Kažu da jabuka ne pada daleko od stabla. Ništa drugačije nije kod mene. Moj je otac rodom iz Sarajeva. Od kad pamtim, uvijek nam je radio razne bosanske specijalitete, od kojih su mi među najdražima pljoske od krumpira i burek. Posebna je priča iza svakog bureka. Na prvi pogled, netko će reći i puno truda, no oni koji znaju sami razvući jufku za burek, reći će vam da to nije nauka i da nije teško. I zaista nije. Još kad sam imala 6 godina, moja tata mi je uvijek govorio da se kupovne kore ne mogu uspoređivati s domaćom jufkom koju sam razvučeš.

@lanatheklingor

Tada, dakle prije gotovo 32 godine, s tatom sam razvlačila svoju prvu jufku. Naravno da mi nije išlo, da se tata smijao, no kako je bilo jako zabavno, neuspjeh mi se nije zamjerio. Još sam bila premalena da bih to mogla napraviti sama, no u podsvijest mi se uvukla njegova rečenica ‘svaka žena mora znati sama razvući tijesto’. I danas si mislim ‘zašto bi morala?

@lanatheklingor

U životu moramo samo umrijeti, sve ostalo ne moramo’. No, kako ja zaista volim kuhati, tako je i moja želja da impresioniram svog tatu sve više i više rasla. Danas sam najsretnija kada burek radim upravo za tatu i kod njega doma. Nema ništa ljepše nego vidjeti ponos i zadovoljstvo na njegovom licu. I nadam se da su pred nama još godine i godine, da ću raditi burek za svog tatu do njegove 100-te godine. A vi? Pokušajte i vi.

Što je najgore što se može dogoditi? Bacit ćete oko 250 grama brašna, par zrna soli i oprati kuhinju. Daj Bože da svima nama to bude najveći problem u životu. Ako se odlučite raditi jufku, imam samo jedan savjet. Radije dodajte malo više vode nego što treba, pa postupno dodajte brašna dok ne dobijete savršeno mekano tijesto koje se ne lijepi za ruke. Ako stavite premalo vode, tijesto će biti pretvrdo i više ga nećete moći smekšati, ma koliko vode dodali.

@lanatheklingor

Foto: Instagram

Slični članci