Make your day different

Logo Cover

VIDEO: Kako se vratiti vježbanju nakon povratka s godišnjeg odmora? Uz ovaj kratki trening od svega 20 minuta razgibat ćete cijelo tijelo, a mogu ga isprobati i početnici

Svrha godišnjih odmora jest da se opustimo, zaboravimo na svakodnevicu i maksimalno uživamo u slobodnom vremenu, a nerijetko i ljenčarenju! Ono što je poprilično velik izazov je vratiti se poznatoj rutini i obvezama nakon povratka s godišnjeg, a to uključuje i vježbanje. Iako vam se povratak u užurbanu svakodnevicu može doimati kao da uopće niste ni bili na odmoru, trening je nešto što će vas potaknuti da se što lakše (i uspješnije!) uhvatite u koštac s obvezama koje vas nestrpljivo čekaju.

Ako ste se prije ljeta uspjeli natjerati na treniranje, nastaviti s ovakvim načinom života nakon ljetnih dana i nije baš najjednostavniji zadatak. Osim što je tijelo ‘ispalo’ iz forme, također je i slaba motiviranost da se ponovno vratimo ovoj rutini koja zaista ima bezbroj benefita za naše zdravlje, a u konačni i na sam izgled.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Pamela Reif (@pamela_rf)

Imajte na umu da razina napredovanja nakon pauze u velikoj mjeri ovisi o tome koliko je ona trajala te u konačnici o vašoj razini kondicije prije pauze.

Ako započnete s prevelikim zahtjevima za svoje tijelo, povećavate rizik od ozljede i nazadovanje. Ako vas tijelo dan nakon vježbanja toliko boli da šepate, niste mu napravili uslugu.

@camilacoelho

Prvih nekoliko dana najbolje je integrirati vježbe fleksibilnosti i mobilnosti kako biste povećali protok krvi i potaknuli cirkulaciju. Umjesto intenzivnih treninga snage, radije odaberite neku vrstu joge.

@rebeccamir

Nakon vježbi istezanja, u svoju rutinu možete uvrstiti jednostavne kardio vježbe. Ako vam vrijeme dopušta, brza 20-minutna šetnja na otvorenom pomoći će vam da okrijepite svoj um i ponovno pokrenete svoje tijelo.

Kada se osjećate dovoljno spremnima, a to će biti kroz nekoliko dana od prve lagane aktivnosti, vrijeme je za trening snage niskog intenziteta koji aktivira cijelo tijelo, a svakako će napraviti razliku i biti dobra podloga za nastavak vježbanja prema prijašnjem planu.

@teakravarscan

U nastavku smo izdvojili video jednog kratkog treninga za cijelo tijelo koji je namijenjen početnicima, ali i onima koji su se nakon duže pauze odlučili vratiti svojoj rutini:

Pogledajte VIDEO:

Pripremila: Tara Musulin
Foto/ video: Instagram/ YouTube


Hzzo


Slični članci