Make your day different

Logo Cover

VIDEO: Carla Bruni otkrila da joj je prije četiri godine dijagnosticiran rak dojke, ali i što joj je spasilo život: ‘Otiđite na mamografiju…’

Zakoračili smo u listopad – mjesec borbe protiv raka dojke, tijekom kojeg je cijeli svijet posvećen podizanju svijesti o važnosti preventivnih pregleda s ciljem upozorenja na rano otkrivanje raka, kako bi se povećao broj izliječenih žena i smanjila smrtnost. Svoj javni utjecaj za podizanje svijesti o ovoj opakoj bolesti iskoristila je i bivša prva dama Francuske, Carla Bruni Sarkozy, koja je u emotivnom videozapisu na Instagramu otkrila kako joj je unazad četiri godine dijagnosticirana ova zloćudna bolest. Bivša manekenka pojavila se u kadru s bijelim kartonima velikog formata s porukom, za koju se nada, da bi mogla spasiti živote…

Supruga bivšeg francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, nekadašnja pjevačica Carla Bruni Sarkozy, šokirala je obožavatelje na Instagramu otkrivši da joj je 2019. godine dijagnosticiran rak dojke.

Na šokantno priznanje 55-godišnja talijansko-francuska pjevačica i bivša manekenka odlučila se upravo početkom listopada, mjeseca koji je označen kao mjesec podizanja svijesti o raku dojke.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Carla Bruni (@carlabruniofficial)

Iako u videozapisu nije ništa rekla, Carla Bruni Sarkozy odaslala je moćnu poruku.

‘Prije četiri godine dijagnosticiran mi je rak dojke. Operacija, radioterapija, hormonska terapija… Prošla sam uobičajeni tretman za ovu vrstu raka’, poručila je putem poruka napisanih na bijelom kartonu.

Bivša prva dama Francuske nadodala je kako je imala sreće što joj je bolest dijagnosticirana u ranoj fazi, ističući važnost odlaska na mamografiju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Carla Bruni (@carlabruniofficial)

‘Bolest nije imala vremena uznapredovati. Zašto? Jer svake godine na isti datum radim mamografiju. Da nisam radila jednu svake godine, danas ne bih imala lijevu dojku,’ pisalo je na jednom od kartona.

Promovirajući ružičasti listopad, kada se žene gromoglasno podsjeća na to da je u borbi protiv raka dojke prijeko potrebno redovito odlaziti na preglede, svoju objavu zaključila je uz riječi: ‘Otiđite na mamografiju. Vaši životi ovise o tome.’

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Carla Bruni (@carlabruniofficial)

Rak joj je dijagnosticiran u vrijeme kada se njezin suprug, 68-godišnji Nicolas Sarkozy, borio s optužbama za korupciju zbog kojih je dvaput osuđen na kaznenom sudu.

Uz sve navedeno, Carla Bruni teško je pretrpjela i smrt njezine bliske prijateljice, njemačkog supermodela Tatjane Patitz, koja je u siječnju ove godine iznenadno preminula od raka dojke u 57. godini života.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Carla Bruni (@carlabruniofficial)

Na kraju istupa kojim je prvi put javnosti otkrila s kakvim se opakim izazovom borila, pojasnila je da svoje iskustvo s rakom dojke ne prenosi kako bi javnost imala uvid u njezino zdravlje, već je htjela odaslati važnu poruku ženama.

Pripremila: Tara Musulin
Foto/video: Instagram

Slični članci