Make your day different

Logo Cover

VIDEO: Ana Rucner u novom spotu utjelovila je Romkinju ‘Esmu’ i zapjevala uz trubače Elvisa Bajramovića, ovogodišnje pobjednike Guče

Ana Rucner i orkestar Elvisa Bajramovića, ovogodišnji pobjednik festivala trubača u Guči, ukrstili su svoje glazbeno umijeće i snimili video spot za pjesmu ‘Esma’, koja će pronaći svoje mjesto na najnovijem Aninom albumu ‘Classic Balkan’.

‘Esma” je inspirirana kraljicom romske glazbe i svojevrsni je hommage legendarnoj Esmi Redžepovoj. Kroz pjesmu se protežu zvukovi violončela, trube te vokal Ane Rucner koja pjeva na romskom jeziku. Glazbeno inspirirana ritmovima balkanskog podneblja i energičnom romskom glazbom, ‘Esma’ je skladba vesele prirode, čiji stihovi ljude pozivaju na ples, kolo i veselje.

Ana Rucner

Tako na jednom mjestu možemo vidjeti raspoložene ljude, dobru zabavu, vrhunske trubače i jedno violončelo koje objedinjuje cijelu priču. Video spot prati ekstravagantnu Anu Rucner koja šeće beogradskim ulicama, a svojom pojavom zbunjuje ljude jer izgleda kao da je poput vremenskog putnika došla iz nekih prošlih, dalekih vremena. Po ulasku u obližnji kafić, ona se trenutno  transformira u prelijepu Romkinju i tada započinje pravi dernek, uz vrhunsku romsku glazbu, pjesmu i ples.

Pogledajte VIDEO:

 

‘Bila mi je želja snimiti video u jednoj veseloj atmosferi uz pjesmu i ples te kroz njega pokazati koliko su Romi veseli i talentirani ljudi, a svojim utjelovljenjem Romkinje, htjela sam iskazati poštovanje prema tim divnim ženama te dočarati koliko su posebne i lijepe u svojoj tradicionalnoj odjeći i izričaju. Pjesma je usmjerena svim ženama, ali posebice Romkinjama te želim svim damama poručiti: Plešite svoj život. ‘Esma’ mi je posebno draga, jer je nastala na samom početku stvaranja mog prvog autorskog albuma ‘Classic Balkan’ i zapravo je nekako sve od nje krenulo’, naglašava Ana Rucner i otkriva djelić onoga što nas čeka na novom albumu, koji će uskoro ugledati svjetlo dana: ‘Cijeli album je vrlo unikatan te prilično raznolik i jedva čekam da ga kompletnog izdam, jer zaista donosi divne pjesme.’

Nakon singla ‘Bijeli anđeo’ kojeg je predstavila prije četiri mjeseca, s pjesmom ‘Esma’ Ana Rucner nastavlja promociju svog novog glazbenog izričaja i najavljuje skorašnji izlazak svog dugoočekivanog albuma ‘Classic Balkan’, koji sažima senzibilitet Ane Rucner.

‘Iako me svi povezuju s klasikom, moja duša oduvijek naginje glazbi koja je prepuna istinske strasti, čežnje, ritma, a to je upravo glazba kojom odiše ‘Esma’ i moj cijeli novi album ‘Classic Balkan’,  zaključuje Ana.

Foto: Nemanja Ivanović

Slični članci