Make your day different

Logo Cover

Victoria Beckham: Sva lica modne evolucije, 15 stilskih inspiracija, kako ih kopirati, ali i gdje kupiti….

Tko bi još sredinom 90.-ih godina prošlog stoljeća rekao da će se taktovi pjesme Wannabe obistiniti u smjeru na koji tada sigurno nitko nije pomišljao. Da će planetarna popularnost jedne od članica britanskog girl-benda Spice Girls ostati planetarna desetljećima nakon gašenja pjevačke karijere. Vicoria Beckham danas je ugledna britanska dizajnerica, modna ikona čiji ‘business look’ nerijetko mnogi kopiraju. Tim povodom donosimo priču o bivšoj pjevačiji i njezinoj modnoj evoluciji, čak 15 njezinih modnih izdanja koja baš uvijek mogu poslužiti kao inspiracijia, a otkrivamo i gdje se neki od njih mogu kupiti u Zagrebu

‘Wannabe’ se, čini se, iz ‘ja želim’ pretvorilo u ‘ja hoću, ja mogu’ i to na svim poljima života – od ljubavi i obitelji do zavidne poslovne karijere zasnovane na unikatnom modnom izričaju kojeg je Posh Spice brusila godinama. A svaka promjena sve ju je više udaljavala od početnog (jeftinog!) stila, da bi njeno ime danas postalo sinonim za modu s visokom dozom elegancije. I to ne pop, već poslovne elegancije koja je u potpunosti sazrela u skladu s njenim godinama i duhom vremena.

@lilythecatwoman

Od Posh do WAG stila

Evolucija Victorie Beckham započela je još 1994. godine kad se kao ‘jedna od njih’ počela probijati svojim stilom. Svaka je spajsica tada furala svoj izričaj no Posh je ipak ostala upamćena zahvaljujući pripijenim outfitima i ultra kratkim minicama u kojima je više otkrivala nego skrivala.

@babu_mag

U međuvremenu je postala i prestala biti ikona WAG stila (wifes and girlfriends) da bi posljednjih godina učvrstila svoj jedinstveni utjecaj u modnom svijetu, skriven iza imena koje je postalo pravi sinonim za modu. No, u svom modnom uzletu nije bila sama i mnogi će zlobnici reći da bez svog ljepuškastog nogometnog veterana možda nikada ne bi ni postigla takav uspjeh. To zapravo i nije toliko daleko od istine, jer su se njihove karijere i (plodan) obiteljski život toliko isprepleli da su se i u modnom izričaju počeli nadopunjavati kao izuzetno skladan par, što javnosti nije propustila primjećivati.

@revista_starpeople

Tako se s početkom WAG razdoblja Victoria počela sve više odijevati kao uzorita supruga, iako su oboje još uvijek gajili ljubav prema detaljima od kože i pomalo divljim frizurama. Sjetite se samo njihove našušurene kratke kose pa i zajedničke ‘blond’ faze koje su obilježile prve godine njihovog braka.

Uslijedile su godine promjena i stabilizacije, kako u poslovnom tako i privatnom životu. S brakom kojeg su drmale razmirice, navodni preljubi i pritisci javnosti, Victoria i David ipak su uspjeli poloviti konce života i stoički zagaziti u novo, američko poglavlje života koje je donijelo i značajnije promjene u njihovom modnom izričaju.

Novi status – ulaznica u visoku modu

Kad su se Beckhamovi 2006. godine preselili preko bare, Posh je odlučila predstaviti šarmantniji izgled, iako se u to doba počela sve manje osmjehivati u javnosti. Nov život u LA-u paru je osigurao visoko mjesto u holivudskoj društvenoj kremi, a s tim novim američkim statusom, Victoria je počela pokazivati veliko zanimanje za visoku modu. Sudjelovala je na svim važnijim modnim revijama od 2007. nadalje, sjedeći u prvim redovima i pohađaju zabave Roberta Cavallija i Marca Jacobsa. Godine 2008. pokrenula je svoju prvu modnu liniju, no nakon nekoliko godina slabijeg proboja na tržište njeno je ime, vezano isključivo uz modu, zasjalo 2011. godine, nakon velikog uspjeha i priznanja važnih imena iz modne industriji. Tada je Victoria Beckham postala važan dio kultnog New York Fashion Week-a, a nagrada za najbolji dizajnerski brend kojeg je iste godine dobila na British Fashion Awardsu još ju je jače vinula na najviše svjetske modne stepenice.

@biancaabonyi

 

@adriennethefashionstyles

Njen luksuzni brend čije je modele najbolje promovirala upravo ona sama, u početku je bio poznat po haljinama strogih, elegantnih linija, ali su se u kolekcijama vrlo brzo našle torbice, svakodnevna high street odjeća, mirisi i za nju sveprisutne sunčane naočale, a neto vrijednost modnog carstva navodno je teška oko 300 milijuna dolara.

Dizajnerski komadi s potpisom Victorije Beckham mogu se ekskluzivno kupiti u Zagrebu, u Heraldi for Women

Time je potvrdila još jedan status koji joj je nedostajao u njenim stilskim transformacijama – postala je poslovna žena i prava ikona poslovnog stila odijevanja. No, kao i sve u njenom životu ni taj poslovni stil nije ostao strog. Iako je oduvijek preferirala čiste linije i jednostavnu eleganciju, posljednjih se godina prilično smekšala i na tom polju. A to je samo još jedan u nizu dokaza da se stilski nikada ne dosađuje te da se lijepa linija ženskog tijela može prikazati glamuroznim čak i u hlačama u kojima je sve češće viđamo. Na ulici ili na poslovnim sastancima.

@lifeandsomethingelse

 

@ladycrna

A iako je od njenog početnog Posh stila prošlo puno godina i još više stilskih promjena, ipak je ostala vjerna upravo svojim najvećim adutima – profinjenim, oštrim linijama, inventivnim dizajnom, kombinacijom minimalističkog stila s maksi detaljima. I naravno, maksi sunčanim naočala koje su jedina ostavština početnog Posh stila.

Victoria Beckham_SS18_Heraldi for Women, cijena 9.750,00kn

 

Victoria Beckham SS18, cijena 10.050,00kn_Heraldi for Women

 

Victoria Beckham, cijena 7.200,00kn

 

@prnz_iggy17

Foto: Instagram

 

 

 

 


Hzzo


Slični članci