Make your day different

Logo Cover

Vanda Winter : ‘Sinčić Fabijan me učinio boljom osobom’

Da su majčine ruke satkane od nježnosti i da djeca na njima sigurno spavaju, riječima slavnog književnika Victora Hugoa, prije nekoliko mjeseci uvjerila se i Vanda Winter, a lijepa glumica je za Cover posve iskreno progovorila kako joj se sve život preokrenuo otkako je preuzela najvažniju ulogu svog života

Ovoj 32 – godišnjoj riđokosoj glumici i pjevačici u travnju su se ostvarile sve želje; kada je po prvi put u naručje primila svog prvog sina. Fabijana je zbog manjih komplikacija rodila carskim rezom u zagrebačkoj bolnici Sveti Duh, a podrška joj je bio suprug nogometaš, 33-godišnji Ivan Parlov s kojim je u braku dvije godine.

– Ivan nažalost nije mogao biti na porodu jer je to ipak operacija, ali su mu sestre iznijele sina doslovno nekoliko minuta nakon poroda. Kod carskog reza porod je bezbolan, ali oporavak je zato grozan, no sretna sam da je sve dobro prošlo i zahvalna sam svojoj liječnici dr.Višnji Latin koja mi je vodila trudnoću, dr. Alenki Akšamiji koja me porodila, te brižnom osoblju bolnice Sv. Duh, a osobito sestrama s odjela patologije trudnoće koje su pravi primjer odnosa prema pacijentima – kaže Vanda. Za ime, koje u sebi ima značenje ‘plemeniti’ odlučili su se slučajno jer nije uobičajeno i ima starinski prizvuk.

– S dolaskom malenog Fabijana, cijeli joj se svijet, kaže, doslovno uzdrmao. O brizi za male bebe, priznaje, nije znala puno te je za nju sve to bio veliki izazov. Pomagali su joj majka, suprug i patronažna sestra. S dojenjem nije imala na sreću nikakvih problema, ali je nespavanje koji put uzelo maha pa se, kako kaže, osjećala kao zombi.

– Samo sam čekala da netko barem na trenutak pritisne ‘pauza’ i da malo odmorim. Bila sam jako iscrpljena u početku jer je sam prve tjedne samo sjedila i dojila od jutra do mraka. Ubrzo kad je adrenalin popustio, uhvatili smo ritam i sad ‘rasturamo’ noćno spavanje – sretna je Vanda.

 

Iskrena je i o emocionalnom izazovu s kojim se susreće svaka trudnica i rodilja. Naleti svakakvih emocija koje se izmjenjuju u minutama te skakanje iz kreveta na zvuk dječjeg plača nije, kako kaže, nikakav megaspektakl, ali majčinstvo vrijedi svega toga. Već tri mjeseca nije vidjela šminku, izrast na kosi joj je veći nego ikad životu, a domet trenutačne frizure joj je tzv. „tuš – punđa“.

 

 

– Ne izlazim iz šlampavih hlača i topića za dojenje i zapravo me baš briga! Na raspolaganju sam svom djetetu i nikome više. Osjetljivija sam na djecu, nego ikad. I u svakoj bebi vidim svog Fabija. Majčinstvo definitivno gurne ženu preko njezinih granica, uči strpljenju i ima potencijal svaku od nas učiniti boljom osobom – govori.

Da privatan život i nekadašnji prioriteti doslovno padaju u vodu rođenjem bebe, potvrđuje i Vanda koja više nema slobodu kao prije i baš se vrti oko bebe. Ne zamara se izgledom iako je u trudnoći dobila 20 kilograma. Većina se ‘istopila’ s porodom, a Vanda, koja voli biti vitka, veseli se što će opet biti ‘ona stara’.

 

 

Da nema njezinog Ivana, princa na bijelom konju, puno bi se teže nosila s ponekad teškim izazovima. Par se upoznao u jednom zagrebačkom klubu, a za prvi ‘dejt’ je presudio njegov pozitivan i zdrav duh te staloženost. Vanda kaže da se Ivan super snašao u ulozi oca i da joj je velika podrška.

– Od oca djeteta se prvenstveno očekuje da bude podrška mami, jer je njezina energija usmjerena isključivo na bebu. I dok se brine za mamu I njezinu dobrobit, brine se i za bebu. Meni je recimo bilo važno da mi muž sudjeluje u svemu. Da nauči premotati, okupati i umiriti bebu, da izlazi s nama u šetnje i bude maksimalno ravnopravan roditelj od prvog dana – dodaje.

Do Fabijevog prvog rođendana ne misli raditi na novim projektima, a na jesen će odlučiti hoće li se vratiti na posao nakon šest mjeseci i zaigrati u starim predstavama. Vanda smatra kako je balans poslovnog i privatnog života važan jer nadopunjuju jedan drugog. Obitelj je za nju osnova privatnog život i sve što radi bitno je da je njoj u korist. Na more će ići u rujnu, a do tad uživa u maženju i brizi za sina.

Fotografije: Privatni album
Napisala: Ana Ismailovski

Slični članci