Make your day different

Logo Cover

Užasava vas pogled na vagu i odraz u ogledalu? Ubacite u svoj jelovnik ovih 5 namirnica! Tijelo će vam biti zahvalno, a fotkama na Instagramu izazvat ćete zavist…

Ušli smo u Novu godinu i vjerujemo da 2020. želite zaboraviti i na neki način, očistiti se od svega lošeg što nam je donijela. Kako bi lakše počeli ovu 2021., donosimo pet namirnica koje će se lako uklopiti u vaš obrok a zajamčit će vam čišćenje organizma od toksina. Tako ne samo da ćete se riješiti navike prekomjernog hranjenja koja se uvijek pojavi uoči blagdana, već i svih posljedica te navike koje primjećujete na vagi ili u ogledalu…

‘Nova Godina, novi početak’ već je postala floskula koje smo se zasitili, ali i dalje ne odustajemo od vjerovanja u nju.

@moodchannel

Promjene počinju od nas samih, a najbolje je početi iznutra; čišćenjem organizma od štetnih tvari i nakupljenih masti.

Ako vam je radikalna promjena dijete ili preuzimanje potpunog detox plana prevelik izazov,  već vas i male promjene mogu dovesti do cilja.

@nioome.fr

Potrebno vam je samo nekoliko namirnica poznatih po svojem blagotvornom djelovanju na organizam da u kratko vrijeme uočite pozitivne promjene na tijelu.

 

Budete li u svoj jelovnik ubacili ovih 5 namirnica tijelo će vam biti zahvalno!

1. Šparoge
Ova biljka od davnina je poznata kao detoksifikacijska namirnica i tako se primjenjuje već 2000 godina. Njene učinke detoksikacije možete odmah osjetiti (da ne kažemo, namirisati) jer pomaže jetri prilikom čišćenja organizma. Također, bogata je važnim nutrijentima, vitaminima te mineralima. Možete ju dodati u sok, napraviti finu krem juhu ili dodati u jela s rižom i tjesteninom.

2. Češnjak
Antibiotsko djelovanje češnjaka također je davno prepoznato, pa vam je stoga on odličan saveznik ako primijetite simptome prehlade ili grlobolje. Osim toga, pomaže regulirati krvni tlak i razinu kolesterola pa vam omogućuje dubinsku detoksikaciju. Osim što je neizbježan u raznim jelima, za bolji učinak detoksa konzumirajte ga uz čašu tople vode.

@sevenoaks2021

3. Zeleni čaj
Ovaj čaj bogat je antioksidansima koji djeluju na slobodne radikale čiji učinak u našem tijelu može biti isključivo štetan. Sami odaberite kako želite konzumirati zeleni čaj – topao s limunom ili kao hladni napitak, a zanimljiva opcija je i matcha prah koji se dobiva iz mladih listova zelenog čaja. Koji god oblik odaberete, zeleni čaj dati će vam više energije nego kava, ali s manje kalorija i korisno djelovanje na tijelo, pa vam preporučujemo da ga pripremate svakodnevno.

@ca_beautyplug

4. Maslinovo ulje
Možda ste se iznenadili na spomen ulja, ali upravo maslinovo ima puno zdravih komponenta za naše tijelo. Ono djeluje detoksificirajuće jer je svojevrsni ‘podmazivač’ unutarnjih organa i tako olakšava probavu. Kao i šparoge, pomaže jetri u razgradnji štetnog tkiva i žučnog kamenca te tako čuva zdravlje naše jetre. Osim toga, ako je ekstra djevičansko, bogato je antioksidansima čiji je učinak na toksine poguban, a za nas – idealan!

5. Pšenica
Znamo da postoje razne dijete koje zabranjuju ugljikohidrate, ali mi znamo da je svaki nutritivni element podjednako važan te ga se ne smije izostaviti iz prehrane. Pšenicu možete konzumirati na razne načine, ali bolje što manje prerađenu jer će i takva zamijeniti glad za nezdravim stvarima.

Poznata je po alkalnim svojstvima pa slijedom toga snižava krvni tlak i povrh svega, vadi toksine van!
Namirnice koje smo naveli dostupne su posvuda i svakako učinkovite, ali ne ustručavajte se u komentarima podijeliti s nama koje namirnice vi koristite za detoksikaciju!

Foto: Instagram

Slični članci