Make your day different

Logo Cover

Uz ovih 5 savjeta budite korak bliže sreći! Prihvatite činjenicu da se loše stvari događaju, naučite reći ‘ne’, ali i razlikovati želje od potreba….

Ne možemo očekivati da se svijet promijeni kako bismo mi konačno postali zadovoljni i osjetili se ispunjenima. Poznata izreka kaže da je svako kovač vlastite sreće, a s tim se slažu i brojni psiholozi, filozofi i duhovnjaci. Žudite li za promjenama koje će vas učiniti sretnima, najprije trebate krenuti od sebe, a u nastavku potražite pet jednostavnih i učinkovitih savjeta koji će vam u tome pomoći…

Želite li biti sretni, jedino mjesto na kojem može potražiti sreću je u vama samima. Što prije osvijestite ovu činjenicu, to ćete biti bliže sreći.

Ipak, mnoge ljude muči ista stvar – kako pronaći sreću u sebi ako u danom trenutku nisu zadovoljni i nemaju razloga za osmijeh?

@_thefab3

Kako pronaći nešto za što trenutačno mislite da ga nema? Na koju stranu se zagledati i što uopće znači pronaći unutarnju sreću? Stručnjaci tvrde da vam ovih pet stvari može pomoći da pronađete željene odgovore i budete korak bliže istinskoj sreći, piše Sivana East.

1. Naučite razlikovati želje od potreba

 

Svatko od nas želi mnogo toga u životu: novi automobil, bolju ljubavnu vezu, više materijalnih stvari za svoj dom, najnovije gadgete i druge stvari koje pružaju kratkoročni osjećaj zadovoljstva.

Potrebe se razlikuju od želja u tome što olakšavaju svakodnevni život i katkad uklanjaju prepreke na putu do sreće. S druge strane, želje su ono što materijalne stvari ne mogu nadomjestiti i ne vrte se oko olakšavanja svakodnevice, već oko zadovoljstva i ispunjenosti.

@street.inspired.perfection

Krov nad glavom, čista voda za piće, ljubav obitelji i prijatelja, razmišljanje o prirodi… Sve to daje nam razlog za mir i sreću, a ostalo su samo potrebe. Naučite razlikovati ove dvije kategorije kako ne biste težili kratkoročnoj sreći, već onoj pravoj.

Ponekad se pitajte: ‘Želim li ovo ili mi je samo potrebno?’. Otpuštanje želja i prihvaćanje potreba utabani je put do istinske sreće.

@ph_vanushkina

Slijedite svoje snove do unutarnjeg stanja sreće i zadovoljstva

Svatko od nas ponekad sanjari, a onda dopusti surovoj realnosti da izbriše sve maštarije i ponovno nas učini nesretnima.

Iako je neke snove katkad teško ostvariti, važno je zadovoljiti se odrađenim koracima na putu do njihova ostvarenja. To uključuje kontinuirani proces osobnog rasta, bilo emocionalno, fizički ili intelektualno.

@vassia_kostara

Zadovoljava li vas život po tuđim standardima i očekivanjima? Prilično smo sigurni da ne, a ono što možete učiniti je uklopiti svoje svjetonazore i način života u okolinu u kojoj se nalazite, prilagoditi ih okruženju i prepustiti se uživanju u samima sebi.

3. Volite sebe i težite miru

Slavni američki glumac, drag queen, poduzetnik i glazbenik RuPaul uvijek kaže: ‘Ako ne možete voljeti sebe, kako ćete voljeti nekoga drugog?’.

Ključno je poraditi na samopouzdanju, jer je ono temelj za osobni rast i pronalazak sreće. Ako niste zadovoljni sobom ili pak sami sebi zamjerate neke stvari, potrudite se prihvatiti ih i naučiti živjeti s njima.

@vassia_kostara

Svaku je promjenu zapravo vrlo jednostavno napraviti, no važno je imati samopouzdanja kako biste se mogli odvažiti na nju i nositi s eventualnim posljedicama koje će ona ostaviti na druge.

Naučite prepoznati tko vas zaista voli, kome je stalo do vas i velika vam je podrška, ali i tko je tu samo kada ste mu potrebni. Kada se krećete u zdravoj okolini, više ćete se voljeti, poštovati i prenijeti taj stav na druge.

4. Naučite reći ‘ne’

Nikada nemojte dopustiti da drugi odlučuju što je najbolje za vas i pokušavaju vam pomoći da pronađete sreću bez da uopće čuju ono što im želite reći. Iako je katkad teško reći ‘ne’, istovremeno je i vrlo oslobađajuće.

Odlučite gdje su vaše granice i dokle ćete ići da biste ih zaštitili. Recite ‘ne’ s iskrenim povjerenjem. Nemojte dopustiti da vas krivnja i strah spriječe u tome da odlučite bolje za sebe.

@street.inspired.perfection

5. Prihvatite činjenicu da se loše stvari događaju i da neće uvijek sve biti kako ste zamislili

Što ste svjesniji toga da stvari uvijek mogu krenuti krivo, to će vam biti lakše kada se dogodi preokret. Ponekad moramo iskusiti tugu da bismo cijenili radost.

U što god da se upuštate, imajte na umu da se smjer kretanja uvijek može promijeniti. Ipak, nemojte dopustiti da vas to plaši, radije se fokusirajte na traženje rješenja kako da promjene budu što bezbolnije. Sutra je novi dan, a sreća je samo u vama.

@fashiomoments

 

Foto: Instagram

Slični članci