Make your day different

Logo Cover

Ususret Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama YSL Beauty inicijativa održala konferenciju pod nazivom ‘Abuse Is Not Love’

U utorak, u prostorima Wespa spaces održana je YSL Beauty konferencija pod nazivom ‘Abuse Is Not Love’ (‘Zlostavljanje nije ljubav’). Globalni program pokrenut od strane YSL Beauty 2021. godine, u Hrvatskoj je postavio svoje temelje prošlogodišnjom suradnjom i povezivanjem sa zakladom Solidarna, te 3-godišnjim planom donacije kroz fond #spasime. 

Ususret nadolazećem Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama, koji se formalno obilježava 25.11.2022., YSL Beauty inicijativa okupila je govornike iz struke, kolege iz medija i influencere s jednim ciljem –  osvrnuti se na važan i sveprisutan društveni problem te povećati razinu svijesti i problematiku nasilja nad ženama,
odnosno intimnog partnerskog nasilja.

Ivan Blažević, Ella Selak Bagarić, Tara Thaller, Marco Cuccurin, Mia Negovetić, Karla Zelić, Ivana Petković Čevra, Dora Barker

Otprilike svaka treća žena doživjet će nasilje u vezi tijekom svog života, a danas čak 600 milijuna žena u svijetu živi u zemljama u kojima se nasilje u partnerskim vezama ne smatra zločinom. To je problem koji zaslužuje pažnju te tema koju se nerijetko mistificira i o kojoj se premalo govori.

YSL Beauty obvezao se učiniti sve što može kako bi žene koje se suočavaju s istim osnažio. Obvezao se DATI svoj GLAS tamo gdje je tišina!

YSL Beauty konferencija ‘Abuse Is Not Love’

U ugodnom i stručnom društvu Elle Selak Bagarić, kliničke psihologinje te Ivana Blaževića, predstavnika zaklade Solidarna održao se panel, na kojemu se pokrenula važna društvena tema kojoj se pristupilo iz stručne i iskustvene perspektive govornika.

 
Ivan Blažević i Ella Selak Bagarić s influencerima

Ukazalo se na što raniju potrebu prevencije i edukacije mladih ljudi kroz koju se bori i sam brend, sa svojih 9 ključnih znakova koji ukazuju na signale potencijalnog zlostavljanja u vezama.

Tara Thaller, Karla Zelić, Ivana Petković Čevra

Sam Yves Saint Laurent vjerovao je još od davne 1961. godine da žene trebaju imati slobodu biti ono što žele biti, slobodu samostalnog izražavanja te da im nitko nema pravo oduzeti isto.

Borba za slobodom žena i dalje traje, a svi se mi kao pojedinci trebamo boriti za osvještavanje ove problematike i prenošenje poruka novim naraštajima, bez obzira na rodoslovlje.

Foto: promo

Slični članci